Адаптирана ваксина срещу новия вариант на COVID-19 може да бъде

...
Адаптирана ваксина срещу новия вариант на COVID-19 може да бъде
Коментари Харесай

До 3-4 месеца може да има одобрена ваксина срещу варианта Омикрон

Адаптирана ваксина против новия вид на COVID-19 може да бъде утвърдена до 3-4 месеца. Това съобщи изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите Емер Кук пред Европейския парламент, оповестява Ройтерс.

„ Ние сме готови “, показва Кук, допълвайки, че към този момент се работи с здравната промишленост, с цел да има подготвеност за сходно развиване на обстановката. „ Знаем, че в някакъв стадий неизбежно ще има разновидност, което значи, че ще би трябвало да променим сегашния си метод “, показва още директорката.
Moderna с самопризнание за неефективност на имунизациите поради Омикрон, финансовите пазари с мигновена реакция
Финансовите пазари реагираха мълниеносно през днешния ден, откакто основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел предизвести, че е малко...

По думите й ще са нужни към 2 седмици, с цел да се разбере до каква степен актуалните ваксини са ефикасни против Омикрон. Въпреки това тя е безапелационна, че и имунизациите в този им тип ще продължат да обезпечават отбрана.

Думите на Кук звучат успокояващо след стряскащата прогноза на Световната здравна организация от понеделник, че световният риск от новия Омикрон е „ доста висок “, а мутиралият ковид може да докара до „ жестоки последици “. Все повече страни в света рапортуват за случаи на инфектирани с Омикрон и вкарват рестрикции за пътувания, с цел да лимитират разпространяването.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР