Actualno.com представя краткия преглед на печата, който представя някои акценти

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, който представя някои акценти
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 15 януари

Actualno.com показва късия обзор на печата, който показва някои акценти от вестниците, за днешния 15 януари, сряда.
24 часа
Входът, в който гърмеж погуби двама, не става за живеене - фамилиите би трябвало да се изнесат. Негоден за обитаване е входът на блок 302 във варненския кв. “Владиславово ”, откакто в понеделник към 4,20 ч избухна гърмеж в апартамент на 4-ия етаж. От детонацията починаха двама души, бяха евакуирани 18. Някои от фамилиите нощуваха при родственици, други - при другари. Само едно от тях е приело препоръчаната от общината помощ за настаняване в общинско жилище. Заподозрян за гърмежа е Веселин Димитров - някогашен боен, работил в Министерство на вътрешните работи и уволнен оттова. Той живеел на брачен начала с Антоанета, собственичка на опустошения апартамент. Двамата били от години дружно, само че в последно време имали тежки кавги. Жената сега е в спешен център поради фамилно принуждение, а Веселин трябвало да напусне дома ѝ.
Труд
Автоинструктори против две министерства. Протест спря нарастването на часовете по кормуване и оскъпяването на шофьорските курсове. Инструктори от цялата страна блокираха с 400 образователни автомобила центъра на София и надвиха в договарянията с служителите от две министерства – просветителното и транспортното. Резултатът от митинга е, че часовете по кормуване към този момент остават 31 и няма да се усилват на 42. Въвеждането на GPS система за следене на образователните коли дали вървят на извънградски направления и по автомагистралите, се отсрочва. Разширява се съставът на работните групи, които да приготвят промени в образователната документи и разпоредбите за осъществяване на теоретичната и практическа подготовка на кандидат-шофьорите. Очаква се новата нормативна уредба да е подготвена след към 6-7 месеца, до тогава автошколите не престават да работят по в този момент настоящите правила.
Монитор
Махат манту тестът на 11-годишните, обмисля се наложителна ваксина против варицела. Реимунизацията за туберкулоза (БЦЖ ваксина) и проба манту за 11-годишните отпадат от имунизационния календар на България. Намалява се и приемът на пневмококовата ваксина за деца до 6-месечна възраст от 3 на 2 дози.
При децата на 12-годишна възраст се вкарва реимунизация и против коклюш към реимунизацията против тетанус и дифтерия. " Промените се постановат, тъй като и животът се трансформира. Според това какъв опит се натрупа у нас и на открито и по какъв начин се трансформира заболеваемостта ние се опитваме да го създадем подобен, че да е най-ефективен ", изясни националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР