Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София

...
Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София
Коментари Харесай

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София да не може да получи информация по тематика, която е от публично значение. Защо Йорданка Фандъкова не желае да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?
Това попита общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, откакто получи извънредно незадоволителни и отбиващи номера отговори на сложени от него и от Борис Цветков, също общински консултант от групата на социалистите, въпроси за сагата с небостъргачите на НИКМИ.

Питането, което двамата внесоха още на 8-и ноември 2017 година, е обвързвано и с към този момент построения от въпросната компания небостъргач " Милениум център " зад НДК. Същият вложител има проекти да построи 43-етажната постройка в квартал " Стрелбище ". Тези негови планове провокираха голям скандал и бурни митинги от страна на жителите, защото част от терена, плануван за застрояване е зелена повърхност. В питането на общинските съветници от Българска социалистическа партия има три въпроса. Първите два засягат плануваното строителство на 43-етажната постройка, а третият е обвързван с към този момент осъществен план на компанията НИКМИ - " Милениум център ".

" Оказва се, че при строителството на високата постройка зад НДК, компанията е построила асфалтов път върху общинска земя, попадаща в зелена повърхност. На днешната сесията на Столичния общински съвет по този начин и не получихме съответен отговор от кмета на въпроса ни, засягащ този проблем.

Останахме с усещане, че госпожа Фандъкова се опита да избяга от отговора и да потули тематиката. За мен е неуместно изказванието й, че не разполага с информация в случай, че нашето запитване е от преди 3 месеца, разяснява Николай Николов. - Това, че през днешния ден не получихме отговор на този въпрос въобще не значи, че ще спрем да питаме. Точно противоположното - продължаваме да настояваме с всички разрешени от закона средства да получим информация за това дали в действителност има нарушавания при построяването на " Милениум център ". И в случай че в действителност има такива - кой и каква отговорност ще понесе за позволените противозаконни дейности. Няма да оставим нещата по този начин.

Със същата мотивация продължаваме да търсим справедливостта и за сагата в " Стрелбище ". От името на Инициативния комитет " Помощ за " Стрелбище " през днешния ден раздадох предложения за събитие, което членовете му провеждат идния вторник, 27 февруари. Гражданите ме помолиха да разглася, че ще се съберат в Народно читалище " Светлина " на ул. " Тулча " №20 в квартал " Стрелбище " от 18,30 часа. На тази среща уредниците ще проведат разяснителна акция по отношение на случилото се досега, какво е направено дотук от жители и институции по проблема и какво може и би трябвало да бъде направено в околните месеци "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР