Абсурдно е да не се определя времева рамка, в която

...
Абсурдно е да не се определя времева рамка, в която
Коментари Харесай

„Несигурността е слабост“: Зеленски възнегодува срещу НАТО

Абсурдно е да не се дефинира времева рамка, в която Украйна да бъде поканена да се причисли към НАТО. Това написа президентът Володимир Зеленски в Twitter, откакто по-рано през днешния ден от срещата на върха във Вилнюс пристигнаха сигнали, че съответен период за покана към Киев няма да бъде даден на този стадий.

Съветникът по сигурността на Белия дом Джейк Съливан изясни, че неотложно влизане на Украйна в НАТО е невероятно, защото това би означавало пактът да бъде вкаран във война с Русия.

Съливан заяви, че следва среща на американския президент Джо Байдън с Володимир Зеленски в сряда, на която ще бъдат разисквани както тези въпроси, по този начин и продължаващата поддръжка за Украйна против съветската инвазия. И изрази вяра да се стигне до общо „ положително схващане “.

Изглежда няма подготвеност нито да поканим Украйна в НАТО, нито да я създадем член на алианса. Несигурността е уязвимост. И аз ще обсъдя намерено това на срещата на върха “, написа украинският президент. По думите му тази неустановеност предизвиква и съветската експанзия против страната му. Той подсети, че за първи път пактът е заговорил за покана към Киев още в далечната 2008 година по време на срещата на върха в Букурещ.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР