Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес,

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес,
Коментари Харесай

Урсула Фон Дер Лайен: Трябваше да се вслушваме по-добре в страните от Централна Европа относно действията на Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че е належащо да се чуе какво приказват страните от Централна Европа за Русия и да се подхващат " решителни дейности " по-рано.

" Мисля, че трябваше да се вслушваме по-добре в страните от Централна Европа. Те имат доста повече опит със съседството на Русия. Може би трябваше да създадем нещо по-рано, както оферират някои централноевропейски страни. Днес можем да бъдем признателни и удовлетворени, че имаме толкоз мощна Европа, която може да даде толкоз мощен отговор на Русия “, сподели тя на конференция в Брюксел.

The 2004 enlargement was a defining moment for our Union.

One that transformed the societies & economies of new member states.

And made our Union stronger together.

Today, we proudly hoist the flags of these countries.

We unfurl our Union`s flag, celebrating.

Фон Дер Лайен отговори на въпроса какво е научил Европейският съюз от Полша през последните 20 години. Председателят на Европейската комисия акцентира, че 20-ата годишнина от огромното разширение на Европейски Съюз е била определящ миг и, видяно от днешна позиция, тя е трансформирала фундаментално Европа и я е направила по-силна, оповестява полската телевизия World. " Гражданите се възползваха от това, което носи присъединяване в европейската общественост. Икономиката се разви доста мощно. Съюзът се трансформира в най-големия обединен пазар в света. С това гласът на Европейски Съюз стана доста по-силен ", заключи тя.

Европейският съюз отбелязва 20 години от най-големия си кръг на разширение, когато 10 страни се причислиха към блока. Гражданите на Кипър, Чехия, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Полша, Словакия и Словения станаха жители на Европейски Съюз на 1 май 2004 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР