Президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна работи върху множество нови

...
Президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна работи върху множество нови
Коментари Харесай

Зеленски: Работим по 7 нови споразумения за сигурността, включително със САЩ

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна работи върху голям брой нови съглашения за сигурност със своите съдружници, в това число такова със Съединените щати.
Подготвяме 7 нови документа за сигурността на нашата страна – двустранни съглашения за сигурност, в това число такова със Съединените щати – оръжия, финанси, политическо съдействие. Вече имаме предварителни текстове на някои от тези съглашения.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Освен това Киев продължава подготовката на интернационалната среща на върха за мир, която ще се организира в Швейцария през юни. Със страната хазаин се работи, с цел да се обезпечи наличието на допустимо най-вече водачи и организации, добави Зеленски.

Междувренно стана ясно, че той е уволнил върховен чиновник в Службата за сигурност на Украйна, оповестява ДПА. Става дума за Иля Витюк, за чиято брачна половинка бе обявено от украински медии, че е купила първокласен апартамент в центъра на Киев.

Зеленски дава обещание да продължи прецизната битка с корупцията и присвояването на държавни средства. Доказателствата за триумф в тази битка са причина за устрема на Украйна за участие в Европейски Съюз, отбелязва ДПА.

А град Одеса още веднъж бе нападнат с балистични ракети от руснаците. Имало е няколко мощни детонации, оповестява се за ранени цивилни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР