Абсолютно сигурни сме, че на всеки от вас се е

...
Абсолютно сигурни сме, че на всеки от вас се е
Коментари Харесай

ГРЕШКИТЕ, които допускаме, когато разбиваме сметана

Абсолютно сигурни сме, че на всеки от вас се е случвало да разрушава сметана и крайният резултат да е разочароващ. Макар това да не е изкуство, постоянно има заплаха да не се получи мечтаната консистенция и усет.
Днес ще споделим с вас няколко хитринки, свързани с разбиването на сладкарската сметана, с помощта на която можем да приготвим очарователно вкусни сладкиши, кремове и всевъзможни десерти.
Ето какво би трябвало да знаете, когато разбивате сладкарска сметана:
• Висока масленост
Едно от най-важните неща е изборът на артикул, който да закупите от магазина. Задължително се насочете към тези опаковки, върху които е изписан висок % на масленост. Колкото по-маслена е сметаната, толкоз повече усетът й ще е компактен и кондензиран. За предпочитане е да заложите на 30% масленост. Тези, които са с 10 или 20 %, най-добре ги избягвайте.
• Задължително сметаната би трябвало да е студена
Това в действителност е едно от най-важните неща. Ако тръгнете да разбивате топла или замръзнала сметана, пригответе се да я изхвърлите. Гарантираме, че тя в никакъв случай няма да се сгъсти. Имахме удоволствието да беседваме с едни от най-доказаните сладкари, чиито съвет бе да слагаме сметаната, дружно със съда и бъркалката, в ледник 15 минути, преди разбиването й.

• Винаги започвайте да разбивате на ниски обороти
Това е доста значимо, в случай че желаете крайният резултат да бъде купа, преливаща с плътна и вкусна сметана. Започнете на минимални обороти и последователно увеличавайте. В края на разбиването още веднъж намалете оборотите. Включването и изключването на миксера би трябвало да е гладко.
 Рецепта на деня: Бързи бисквити със сметана Рецепта на деня: Бързи бисквити със сметана
Продукти: 1 чаша сметана - 10% 70 г захар 2,5 чаши брашно половин лъжичка сода Начин на подготвяне: Сметаната се разрушава със заха...
• Никога не подслаждайте със захар в самото начало
Ако сте решили да подсладите сметаната, в никакъв случай не го правете в самото начало. Подсладителят се прибавя в края. По този метод избягвате сместа в купата да се втечни и да замязя на суроватка.

Запомнете още нещо, което също е основно в приготвянето на обичаната наслада. Използвайте наложително пудра захар, вместо кристали. Така запазвате гладкия и копринен усет на вашия десерт.
Време е да тествате сами вкъщи. Спазвайте всички насоки и ви подсигуряваме напълно добре разрушена сметана, на която да не може да устоите!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР