Абитуриент на 19 години е с потвърдена положителна проба за

...
Абитуриент на 19 години е с потвърдена положителна проба за
Коментари Харесай

27 юни - абитуриентски бал, 28 юни - коронавирус

Абитуриент на 19 години е с доказана позитивна проба за COVID-19. Той е от гр. Бяла, само че е учил в една от великотърновските гимназии, а в събота е чествал своя бал дружно с още 100 души - негови съученици и учители.

19-годишното момче се е оплакало от болки в гърлото и висока температура на 28 юни, а след консултация с персоналния доктор му е взета PCR проба, която е удостоверила, че е инфектиран с ковид. Незабавно е бил превозен с кола за спешна помощ до болница в Русе, оповестиха през вчерашния ден от районната здравна ревизия в крайдунавския град. Издирени са контактните му лица и са сложени под 14-дневна карантина, а по последна информация от нощес положението му е устойчиво.

От Областния спешен щаб във Велико Търново потвърдиха, че момчето е ученик на една от гимназиите в града. В събота е чествал абитуриентския си бал дружно със съучениците си, учители и още един випуск от друга великотърновска гимназия.

Абитуриентите дефилираха навън, разграничени на потоци в подножието на крепостта Царевец, а по-късно са траяли тържеството си в ресторант край града, а по-късно и в нощен клуб.

Учениците, участвали на бала са известени, а учителите са в отпуска. На всички е предложено да се самокарантинират и да следят положението си.

От Областния спешен щаб оповестиха, че през днешния ден се чака да стане явен точният брой на хората, които ще бъдат сложени под карантина. Заведенията ще са затворени за щателна стерилизация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР