А1 внесе жалба по същество срещу решението на Комисията за

...
А1 внесе жалба по същество срещу решението на Комисията за
Коментари Харесай

Искат спиране на сделката за Булсатком

А1 внесе тъжба всъщност против решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 30.11.2023 година, с което антимонополният орган не видя проблем в това Виваком да придобие основна инфраструктура (167 кули и оптична мрежа) от собствен главен съперник на пазарите на телевизия и интернет – Булсатком. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на телекома. Yettel също разгласи, че ще желае прекъсване на договорката.

Това се случва откакто на 15.12.2023 година Административен съд София-област спря незабавното осъществяване на същото решение.

А1 не е съгласна с решението, че нотифицираната договорка, посредством която Словения Броудбанд ще придобие, чрез „ Юнайтед Тауърс България “ ЕООД, активи не попада в обсега на член 24, алинея 1 от Закон за защита на конкуренцията – наложително известяван на Комисия за защита на конкуренцията при важен за пазара оборот на участниците в договорката. Това противоречиво умозаключение на Комисия за защита на конкуренцията е разследване на различен погрешен извод на регулатора – неразглеждането на договорите от 24.11.2022 година и 25.11.2022 година като единна договорка, вследствие на която се реализира трайна промяна на контрола върху предприятието на Булсатком, посредством придобиване на право на благосъстоятелност върху значими активи, споделят от А1.

“Както и по-рано сме заявявали, налице са две производства – едното касаещо собствеността върху най-съществените активи на Булсатком (167 базови станции и цялата му оптична мрежа), а второто касаещо собствеността върху цялото сдружение Булсатком. Двете производства, въпреки и инициирани настрана от групата на Виваком, са свързани и следва да се прегледат в целокупност от Комисия за защита на конкуренцията, с цел да се реши резултатът им ”, споделят в мнение от Yettel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР