А1 грабна „палмата“ на Ookla за най-бързата 4G мрежа в

...
А1 грабна „палмата“ на Ookla за най-бързата 4G мрежа в
Коментари Харесай

Ookla изчисли, че A1 е с най-бързата 4G мрежа в България


А1 сграбчи „ палмата “ на Ookla за най-бързата 4G мрежа в България за третото тримесечие на годината, като измерванията на Ookla са основани на тестванията на самите консуматори, направени в интервала 1 юли до 30 септември, оповестиха от българския оператор. На уеб страницата на Ookla към момента не са разгласили данните за България за Q3, само че съгласно световния показател на Ookla, България е на 27 място в света по междинна експедитивност на мобилния интернет достъп с 38,55 Mbps за септември.

„ Резултатите на Ookla са самопризнание за нашия блян непрестанно да подобряваме своята мрежа, с цел да осигурим на хората в България допустимо най-хубавото прекарване. Благодарности на нашите клиенти – хиляди от тях дадоха своята противоположна връзка и ни помогнаха през днешния ден да имаме най-бързата 4G мрежа в България. Това достижение демонстрира, че А1 е и най-подготвена за бъдещето – настъпването на 5G ерата в света на връзките. Всичко това ни радва, само че и ни задължава да продължим на бъдем софтуерен водач на телеком пазара у нас”, съобщи Тодор Ташев, старши шеф „ Мрежа и услуги” в А1.



Компанията е вложила в мобилната си мрежа над 170 млн. лв. от старта на 4G през 2016 година до през днешния ден. Това е довело до 140% растеж на смарт телефоните в мрежата на оператора, а броят на дейните 4G консуматори надвишава 800 хиляди. Телекомът регистрира и растеж от 260% на трафика от данни, като над 60% от него се реализира в 4G мрежата, чиято оптималната скорост към клиента е 112 Mbps. Самата 4G мрежата покрива всички обитаеми места с над 1000 поданици у нас.

А1 стартира да внедрява и технологията от 4,5G потомство в България, която в края на 2017 година обезпечава скорост с 30% по-висока по отношение на досегашната, или към 150 Mbps. Технологията употребява разнообразни начини за увеличение на скоростта, в това число „ сливане на носещи честоти” (Carrier Aggregation), която обаче зависи от наличните радиочестотни запаси. „ А1 ще внедри „ сливане на носещи честоти” в цялата страна до края на 2018 година. Тези усъвършенствания ще разрешат бързо надграждане до 5G в бъдеще “, настояват от оператора.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР