А тази сутрин лекари и медицински сестри от Карловската болница

...
А тази сутрин лекари и медицински сестри от Карловската болница
Коментари Харесай

Лекари и медицински сестри от Карловската болница отново излязоха на протест

А тази заран лекари и медицински сестри от Карловската болница още веднъж излязоха на митинг, проведен от Българската асоциация на медицинските сестри. Две седмици откакто от детското поделение сестрите подадоха групова оставка, през вчерашния ден това направиха и от Вътрешно поделение на болничното заведение.

Карлово

Медицинските сестри и лекарите от МБАЛ " доктор Киро Попов ". Те направиха шествие от площада в града до здравното заведение.

За следващ път медицинските сестри и лекари желаеха почтено възнаграждение на техния труд и нарастване на главната заплата на 950 лв.. В момента трудовите хонорари на медицинските сестри са сред 720 и 750 лв..

Управителят на болничното заведение предлага нарастване на заплатите от първи октомври със 100 лв.. Сумата от 950 лв. съгласно управлението на здравното заведение е достижима към декември. Предизвестията на сестрите изтичат след две седмици.

Карловската болница обслужва хиляди пациенти от седем общини.

Протестът на медицинските сестри и лекарите не е подсилен от локалната власт.

В понеделник ръководителят на общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков привиква непрекъснатата комисия по опазване на здравето към локалния парламент, с цел да прегледат проблемите на протестиращите медицинските сестри и лекари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР