А от официално съобщение на българската прокуратура стана ясно, че

...
А от официално съобщение на българската прокуратура стана ясно, че
Коментари Харесай

Журналистът Христо Грозев дал сигнал за арестуваните българи в Лондон

А от публично известие на българската прокуратура стана ясно, че и обвиняването дружно с ДАНС работи по случая още от март тази година, само че детайлности не могат да бъдат изнесени поради класифицирана информация.

 

Сигналът е подаден от Грозев при започване на 2023 година. Подадената информация обгръща най-малко 14 години, тъй като и тримата се подвизават на Острова още от 2009 година Смята се, че те са поръчвали на хора в България да следят активността на проверяващия публицист, както и по кое време напуща страната. С причинителите към този момент са водени диалози.

 

Сигналът обгръща най-малко 14 години, тъй като и тримата са в Лондон от 2009 година Смята се, че те са поръчвали на хора в България да следят активността на Грозев в интервалите му на кацане и тръгване от страната. С причинителите към този момент са водени диалози. Според събраните данни, оповестени в Би Би Си, и тримата работят за съветските секретни елементи.

 

Единият от арестуваните е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката, а от БЕХ са удостоверили пред медията, че става въпрос за няколко месеца сред 2008-2009 година. От прокуратурата споделиха, че има данни за осъществявана експертна активност от страна на Орлин Русев в Министерството на енергетиката до 2009 година, когато той е отпътувал за Лондон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР