96 деца прекрачиха днес за пръв път училищния праг в

...
96 деца прекрачиха днес за пръв път училищния праг в
Коментари Харесай

96 първокласници посрещна СУ „Васил Левски“ в Хасково 

96 деца прекрачиха през днешния ден за пръв път учебния предел в хасковското СУ „ Васил Левски “. Първокласниците бяха посрещнати тържествено от учителите си. 750 са възпитаници в „ Левски “, 550 деца посещават занимални, заяви шефът на учебното заведение Милена Михайлова. Гости на церемонията в едно от най-големите хасковски учебни заведения бяха кметът Станислав Дечев и началникът на РУО Хасково Веселина Павлитова. Родители, деца и преподаватели бяха благословени от отец Никола, който пожела на всички триумфи в храма на знанието.

„ Първият образователен ден е празник на вярата и насладата. Денят, когато във всеки дом и във всяко учебно заведение приказваме за най-важното в нашия живот - за децата и за бъдещето “. С тези думи кметът на община Хасково Станислав Дечев откри Новата образователна година в СУ „ Васил Левски “. На учениците той пожела да бъдат виновни, тъй като наученото през днешния ден, ще им е потребно на следващия ден.

Градоначалникът изпрати приветствен адрес до всички учебни заведения в община Хасково.

В ОУ „ Свети Климент Охридски “ образователната година стартира с доста забавление, усмивки и безредици. Гости на празничната гала там бяха секретарят на общината Пламен Лечев и началникът на отдел „ Образование “ Йорданка Иванова.

В ПГДС „ Цар Иван Асен II “ началото на образователната година беше най-вълнуващо за 131 осмокласници, които ще се образоват в 7 специалности. Директорът на гимназията Маргарита Топалова ги приветства с добре пристигнали и им пожела триумфи в преодоляването на специалностите на бъдещето. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев и инж. Любомир Илиев, зам. шеф на ДГС-Хасково.



В ОУ „ Св. Иван Рилски “ образователната година стартира с празнично празненство, доста безредици и усмивки. Гост на церемонията беше и заместник-кметът Танер Емин.

Всички учебни заведения в община Хасково посрещнаха своите възпитаници с тържества навън. В празничните класни стаи 750-те първолаци и 2018-те деца от подготвителните групи получиха дарове от кмета на община Хасково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР