95% от българите не пропускат вечеря, а 80% обядват задължително,

...
95% от българите не пропускат вечеря, а 80% обядват задължително,
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч”: 43% от българите имат лоши хранителни навици и прекаляват с храната вечер

95% от българите не пропущат вечеря, а 80% обядват наложително, само че цели 43% напълно пропущат утринната закуска. Това демонстрират резултатите от социологическо изследване на „ Алфа Рисърч” по отношение на питателните привички на българите.

Сред тези, които не закусват, водещите аргументи са неналичието на апетит (54%) или време (30%). Според експертите това приказва за неприятни хранителни привички и невъздържание с храната вечер от една страна, а от друга – с подценяване на първото хранене за деня.

Проучването открива, че в утринната си закуска българинът е по-скоро традиционалист. Най-голяма част от хората стартират деня си сами или със фамилията си, като на масата са познатите на генерации филийки, сандвичи, принцеси или тестени закуски. Комбинираме ги със сирене, кашкавал и месен салам.

78% прибавят и чаша кафе към първото си хранене за деня. Голяма част от българите са наясно с изгодите от закуската – 57% я дефинират като източник на сила, 52% я свързват със облекчаване на глада, а 36% я асоциират със здраве.В същото време обаче 80% от закусващите българи не употребяват плодове с първото хранене за деня.

Според експертите набирането на витамини и минерали е значимо да се случва заран, когато мозъкът се нуждае от сила.Част от интервюираните споделят също, че протягат ръка към храна или питиета отвън главните хранения – сред закуската и обяда и сред обяда и вечерята, като множеството дефинират потребността от сила като водеща.

Проучването на „ Алфа Рисърч” е извършено в интервала 7-15 ноември 2018 година измежду 1000 души посредством директно стандартизирано изявление лице в лице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР