95-годишен мъж стана най-възрастният възпитаник на университет, но не мисли

...
95-годишен мъж стана най-възрастният възпитаник на университет, но не мисли
Коментари Харесай

95-годишен мъж завърши магистратура, обмисля и докторат СНИМКА

95-годишен мъж стана най-възрастният ученик на университет, само че не мисли да стопира с ученето и даже и обмисля да продължи образованието си.

Пенсионираният психиатър Дейвид Марджот приключи университета " Кингстън " с магистърска степен по съвременна европейска философия.

Той приключва най-новото си образование 72 години след първата си подготовка за доктор, написа BBC.

Д-р Марджот от Уейбридж, Съри, в този момент обмисля да запише докторска степен, което може да му отнеме 7 години, до момента в който навърши 102 години.

Той сподели, че дипломата му е била " сложна работа ", защото " паметта му не била такава, каквато била преди ".

„ Мисля, че е значимо постоянно да предизвикваш себе си, даже когато остарееш “, установи мъжът.

Д-р Марджот, чиято брачна половинка умряла след 65 години брак, споделя, че магистърският курс  бил значим за него, с цел да поддържа мозъка си ангажиран.

Професор Стела Сандфорд, която преподавала на доктор Марджот и бе негов теоретичен началник, съобщи: „ Дейвид пристигна в Кингстън, откакто към този момент имаше блестяща кариера и той донесе благосъстояние от познания и опит със себе си в полемиките в клас.

„ Знаем, че разнообразието в класната стая води до по-богати и по-интересни полемики и не би трябвало да забравяме, че това включва разнообразието на поколенията. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР