95 години от създаването на Народно читалище Подем-1928 честваха в

...
95 години от създаването на Народно читалище Подем-1928 честваха в
Коментари Харесай

В Руска Бела честваха 95 години от създаването на Народно читалище Подем-1928 /снимки/

95 години от основаването на Народно читалище " Подем-1928 " честваха в Руска Бела. По този мотив в отечество на известния детски публицист Асен Босев на Ботевия въстаник Никола Нанов се състоя празненство. Празника почетоха голям брой поданици и посетители на селището. Сред тях бяха заместник-кметът на община Мездра Нели Минева и кметският наместник на селото Владимир Пенчев. 
Доклад за историята на читалищното дело в Руска Бела изнесе секретар-библиотекарят на НЧ „ Подем-1928 “ Силвия Митова. 
" В сложната конюнктура, в която се намираме, вие, читалищните членове и поданици на селото, показахте, че духовната просвета и изкуство, на което сме пазители, няма да остане в историята, сподели в заключени Митова. Всички тези прояви и активност потвърждават съществуването на институцията „ Читалище “ и качествата на нейните самодейци и членове да я запазят. 
Сърдечно благодаря на всички, които оказват помощ на нашето читалище. Искам да ви пожелая здраве и да сме горди, че живеем в това прелестно село Руска Бела и с нашата читалищна активност да го превърнем в притегателно място, изключително за младежите, с цел да пребъдем в бъдеще! “. 
По мотив 95-годишнината на читалището Настоятелството на НЧ „ Подем-1928 “ връчи плакети за принос в развиването на читалищното дело на дългогодишните самодейци Севдалина Кръстарска, Иванка Пешунова и Милчо Гергов (Романски). 
Почетни грамоти получиха най-възрастната жителка на селото - 90-годишната Иванка Илиева, Радка Конова и Асен Георгиев, който подари на читалището своята най-нова книга „ С мъдростта на годините “. 
От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева връчи на НЧ „ Подем-1928 “ приветствен адрес от кмета Иван Аспарухов, почетен знак за принос към просветата и културата и комплект книги за фонда на читалищната библиотека. 
" Скъпи читалищни дейци, приемете нашата благодарност и признателност за безкористните старания, които полагате да държите искрицата жива и да утвърждавате НЧ „ Подем-1928 “ като привлекателен център за запазване и обогатяване на традициите и културата ни, написа в приветствения адрес. 
Дерзайте и вървете самоуверено напред, а по пътя си приобщавайте младежите към изконните български полезности. Нека искрата на родолюбието и духовността Ви води в благородното читалищно дело! "  
Поздравителен адрес изпрати НЧ „ Просвета 1925 “ - гр. Мездра. 
За празничното въодушевление на присъстващите се погрижиха Фолклорна група „ Росна китка “ към НЧ „ Подем-1928 “, Средношколският танцов състав към НЧ „ Просвета 1925 “, известната столична Break Dance Group „ X-Energy Crew “ и врачанската брейк група „ Monstribe Crew “, Дуо „ Магия “ (Елена и Стефан Катранкьовски “) и младите рускобелски гении - 4-годишната Изабела Димитрова, Дейзи-Валенс Димитрова и Мадлен Димитрова. Всички участници получиха грамоти. 
Както прилича, на празника не липсваха стилна торта и почерпка за присъстващите, обезпечена от спомоществовател, поискал анонимност. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР