92-годишният милиардер Джордж Сорос прехвърли ръководството на своята многомилиардна филантропска

...
92-годишният милиардер Джордж Сорос прехвърли ръководството на своята многомилиардна филантропска
Коментари Харесай

Джордж Сорос предава управлението на империя за 25 милиарда долара на сина си Алекс

92-годишният милиардер Джордж Сорос трансферира управлението на своята многомилиардна филантропска империя на своя 37-годишен наследник Александър, който съобщи пред Wall Street Journal, че възнамерява да продължи фамилната история на поддръжка на леви политици и проблеми.

В първото си изявление, откогато беше определен да ръководи фондациите „ Отворено общество “ през декември, Александър Сорос съобщи, че е все по-загрижен за вероятността някогашният президент Доналд Тръмп да бъде избран отново и допусна, че фамилията ще способства за президентските избори през 2024 година.

Доколкото той и татко му „ мислят еднообразно “, Александър Сорос съобщи пред Journal, че е „ по-политичен “ от татко си и възнамерява да се концентрира върху дела като гласоподаване и права на аборт.

По-младият Сорос, който е посочен на уеб страницата на фондациите на Отворено общество като негов ръководител, сподели пред Financial Times, че „ ще удвои напъните си да пази правата на глас и персоналната независимост вкъщи и да поддържа идеята на демокрацията в чужбина “.

Александър Сорос сподели пред Journal, че неотдавна се е срещнал с представители на администрацията на Байдън, водача на болшинството в Сената Чък Шумър (D-N.Y.), канадския министър председател Джъстин Трюдо и президента на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва.

Съобщението за назначението на Александър Сорос пристигна ненапълно като изненада и Джордж Сорос сподели пред Journal, че „ по принцип не желае фондацията да бъде поета от някое от [неговите] деца. “

Той сподели, че фондациите " Отворено общество " ще преследват същите цели, които са имали при татко му, в това число независимост на словото, промяна на наказателното правораздаване, права на малцинствата и бежанците и поддръжка на демократични политици. Но той също по този начин желае да включи начинания за изборни права, аборти и равнопоставеност на половете, като в същото време преследва дневен ред, фокусиран повече върху Съединени американски щати.

Баща му Джордж Сорос е роден в Унгария, където като дете претърпява ужаса на нацистката окупация през 1944-45 година Семейството му крие еврейската си еднаквост, с цел да оцелее.

След войната той напуща Унгария и отива в Лондон, по-късно се реалокира в Ню Йорк, където печели милиарди посредством своите хедж фондове.

Той закупи популярност в Обединеното кралство, откакто завоюва 1 милиард $ вярно, залагайки, че паундът ще падне през 1992 година

Когато Берлинската стена падна, проправяйки пътя за установяването на демократични държавни управления в някогашния руски блок, той сътвори Фондациите за отворено общество (OSF), с цел да поддържа процеса. Сега OSF харчи към 1,5 милиарда $ годишно за поддръжка на демократични дела, просветителни организации и човешки права допълнително от 120 страни.

Някои от идеите му разстроиха дясното крило, в това число оправянето с расовите пристрастия в правосъдната система на Съединени американски щати.

OSF реалокира своя интернационален действен офис от Будапеща в Берлин през 2018 година, откакто унгарското държавно управление, ръководено от Виктор Орбан, организира експлицитна акция против господин Сорос персонално и против работата на фондацията.

Алекс Сорос е почитател на хип-хопа и тима по американски футбол New York Jets, който е прочут с това, че има " високо летящ " обществен живот, посещавайки празненства на звезди в Кан и Хамптънс. Той също по този начин е пътувал до отдалечени елементи на Амазонка и се е включил към борда на групата за акция за правата на индивида, Global Witness.

„ Нашата страна би трябвало да бъде по-добра в това да бъдем по-патриотични и приобщаващи “, сподели той пред вестника. „ Само тъй като някой гласоподава за Тръмп не значи, че е загубен или расист.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР