90 милиона са засегнатите от хакерска атака във Facebook. Администраторите

...
90 милиона са засегнатите от хакерска атака във Facebook. Администраторите
Коментари Харесай

Застрашени ли са профилите ни след хакерска атака във Facebook?

90 милиона са засегнатите от хакерска офанзива във Фейсбук. Администраторите на обществената мрежа обявиха, че неотдавна е имало пробив в системата от незнайни лица, които са се възползвали от недостатъци в сигурността на платформата и по този начин са получили достъп до профилите на хората.

Пряко наранени са 50 милиона души, а евентуални жертви са други 40 милиона. За да бъдат предпазени потребителите, всички те е трябвало да се пререгистрират. Сред засегнатите има и българи.

“Първо на служебния си компютър открих, че би трябвало да се логна отначало и се зачудих за какво е по този начин, само че си помислих „ А, нищо особено”. После като се прибрах у дома, видях че и на домашния си компютър съм разлогнат и би трябвало там да се логна още веднъж. След това си погледнах телефона и същата работа “, показа Тодор, който е един от засегнатите.

“Във вторник открихме, че офанзивата е против консуматори на Фейсбук, а в четвъртък казусът към този момент беше решен и взехме решение да се погрижим за сигурността на потребителите, като ги разлогнем “, сподели вицепрезидентът на Фейсбук Гай Росен.

“Това е един от най-сериозните пробиви, да не кажа може би първия случай, в който Фейсбук действително бива съществено злепоставен във връзка с сигурността. Най- към този момент във връзка с сигурността на сметките на потребителите “, разяснява експертът по киберсигурност Борис Гончаров.

Той добави още, че такива офанзиви нормално имат отражение в границите на 6 месеца до година. Всички наранени консуматори са употребявали една и съща функционалност на обществената мрежа.

Специалистите по киберсигурност поучават да прегледаме листата с влизанията ни в социланата мрежа и в случай че видим логване в устройството от извънредно място да подадем сигнал.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР