90 години от рождението на големия български режисьор Методи Андонов

...
90 години от рождението на големия български режисьор Методи Андонов
Коментари Харесай

В Сатиричния театър отбелязват 90 години от рождението на Методи Андонов

90 години от рождението на огромния български режисьор Методи Андонов ще бъдат маркирани довечера в Сатиричния спектакъл от 19 и 30 часа в камерната зала, която носи неговото име. Преди да се занимава главно с кино,  Методи Андонов работи на театралната сцена и е бил шеф на Сатиричния спектакъл.

Методи Андонов стартира като режисьор в Бургаския спектакъл. Талантът му е видян, когато идва в София и слага в Сатиричния спектакъл „Суматоха“ на Йордан Радичков, а по-късно на огромен зрителски интерес се радват и спектаклите „Чичовци“ на Иван Вазов, „Ревизор“ на Гогол и „Михаил Мишкоед“ на Слава Доброплодни, още веднъж в Сатирата.

В един запис от 1967 година, който се пази в „Златния фонд“ на Националното радио, Методи Андонов си спомня за работата си в Сатиричния спектакъл.

„В Сатиричния спектакъл пристигнах през 1959 година Идването ми в Сатиричния спектакъл е най-голямото събитие в моя сценичен живот. Бих споделил – решаващото“.

Как ще бъде маркирана 90-ата годишнина от рождението на Методи Андонов, споделя Калин Сърменов, шеф на Сатиричния спектакъл:

„Поканили сме хора, които са го познавали. Ще разкажем много забавни и любопитни неща. Ще създадем с един млад сътрудник – Александър Григоров – едно показване на един от монолозите в „Суматоха“ със Стефан Мавродиев“.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР