31 МАРТ, ЧЕТВЪРТЪК, 18:30 ЧАСА, РЕДАКЦИЯТА НА СП. L’EUROPEO, УЛ.

...
31 МАРТ, ЧЕТВЪРТЪК, 18:30 ЧАСА, РЕДАКЦИЯТА НА СП. L’EUROPEO, УЛ.
Коментари Харесай

ПРЕМИЕРА НА “ОМАЛА” ОТ КОНСТАНТИН ТИЛЕВ

31 МАРТ, ЧЕТВЪРТЪК, 18:30 ЧАСА, РЕДАКЦИЯТА НА СП. L’EUROPEO, УЛ. “АНГЕЛ КЪНЧЕВ ” 31
“ОМАЛА ” – КОСМИЧЕСКА ОПЕРА, ЕДНА НЕВЕРОЯТНА СМЕСИЦА ОТ ФЕНТЪЗИ И ФАНТАСТИКА ОТ КОНСТАНТИН ТИЛЕВ
ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ЛЮБЕН ДИЛОВ-СИН И Д-Р ЙОРДАН АНТОВ
В РЕДАКЦИЯТА НА СПИСАНИЕ L’EOROPEO.
За книгата:

Константин Тилев е тръгнал на толкоз дълго и комплицирано странствуване, че напряко го допускам в оня гениално лековерен взор върху света, въплътен в израза „ не знаех, че не може “. Създаването на цялостен един свят, екологична, икономическа и нравствена система е измежду най-любимите тествания на фантастите, където те най-често… катастрофират. А Омала не просто е оживяла, тя съществува, родена от съмнението, че всичко, хрумнало в миналото на индивида, рано или късно ще се появи в реалност.

Всеки век си има своето Средновековие, а „ Омала “ е пренесено във времето и пространството шеметно Средновековие, което си играе с велики хрумвания и низки пристрастености, с любовни случки и междувидови войни. И, несъмнено, като всяко Средновековие и това има своя Ренесанс. Заключен е в прозрението, че както и да се пренесем през светлинните години на непознатото, носим в себе си космос, по-голям от заобикалящия ни. Вероятно точно това изобретение, което всякога вършим все по-екзалтирано, ни води до концепцията за божествения ни генезис.

Очаква ви ужасно пътешестване, другари, в компанията на колоритни герои и смайващи гледки.

Опознайте света на Омала и преценете сами – ще поискате ли да имате селфи оттова? Аз желая. – Любен Дилов-син



Константин Тилев е роден през 1952 година в Бургас. Завършил е публицистика в СУ „ Св. Климент Охридски “. Радиожурналист по специалност. Работил в Българското национално радио, където е един от създателите на предаването „ Научна фантастика “, както и на предаването „ Нощен небосвод “. Съсобственик на радио FM+. Автор е на научно-фантастични творби. През 1978 година печели първо място на Международния конкурс за къса прозаичност „ Хомо космикус “. Публикувал е фантастични разкази в разнообразни периодически издания.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР