90% е ефективността на нов вид ваксина срещу Ковид-19, разработена

...
90% е ефективността на нов вид ваксина срещу Ковид-19, разработена
Коментари Харесай

Новавакс“ разработи ваксина срещу COVID-19, която е ефикасна и при грип

90% е успеваемостта на нов тип ваксина против Ковид-19, създадена от фармацевтичната компания Novavax. Тя е ефикасна, лесна за превозване и предпазване. Освен това доста бързо могат да бъдат създадени огромни количества от препарата.

По данни на Novavax тяхната ваксина демонстрира успеваемост от 90,4%. От тестванията излиза наяве, че след слагането на втората доза са регистрирани 90% по-малко болести с Ковид-19. Срещу приблизително тежко и тежко протичане на заболяването отбраната е 100%.

Ваксината е ефикасна против английския вид на вируса, оповестява " Дойче Веле ".

Ваксината на Novavax не е нито векторна като AstraZeneca и Johnson&Johnson, нито иРНК като BioNTech/Pfizer и Moderna.Тя работи на същия принцип като имунизациите против хепатит В и тетанус: имунната система реагира на протеините в препарата. Имунната реакция е доста по-бърза.

От препарата на Novavax ще са нужни две дози. Ако резултатите от изследванията се запазят по този начин оптимистични, Novavax ще кандидатства за утвърждение в Съединени американски щати и Европа.

От компанията оповестиха, че могат да създават в началото по 100, а на по-късен стадий и по 150 милиона дози на месец.

Ваксината може по едно и също време да защищава от Ковид-19 и от сезонен грип. Според института " Роберт Кох ", всички нормални имунизации могат да се комбинират и ползват по едно и също време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР