90% от частните болниците никога не са имали готовност да

...
90% от частните болниците никога не са имали готовност да
Коментари Харесай

Методи Янков: 90% от частните болниците никога не са имали готовност да приемат заразени с COVID-19

90% от частните болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болни като тези, които са с COVID-19. Това обяви Методи Янков от Националното сдружение на частните болници в студиото на „ Събуди се”. Той е ръководител на четири от частните структури.

" Изпълнихме заповедта на министъра и в две от болниците – в болницата за активно лечение и болницата за рехабилитация разкрихме съответно 20 и 12 легла”, каза още Янков.

„ Нашият огромен проблем е с болницата по рехабилитация. Това е болница, която има главно персонал от рехабилитатори и болногледачи. Те няма опит, нямаме и други кадри за това”, допълни той.

„ Болница „ Сердика” е една от най-големите онкологии в страната. С тъга ще кажа, че онкоболните изглежда се уплашиха и пациентите ни са намалели с една четвърт и то не става въпрос за нови пациенти, а тези, които вече са били при нас”, посочи той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14614  Задава ли се недостиг на медикаменти в пандемията? Задава ли се недостиг на медикаменти в пандемията?  От през днешния ден Словения включва цялата територия на България в От през днешния ден Словения включва цялата територия на България в " аления лист " за пътувания  Сдружение желае кръвни центрове в страната, с цел да няма недостиг на плазма Сдружение желае кръвни центрове в страната, с цел да няма недостиг на плазма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР