9-кратният шампион на Малта Хамрун Спартанс стои на пътя на

...
9-кратният шампион на Малта Хамрун Спартанс стои на пътя на
Коментари Харесай

Хамрун пробва да плаши Левски с Джони, Додо и Елвис

9-кратният първенец на Малта Хамрун Спартанс стои на пътя на Левски в 3-ия кръг на Лигата на конференциите. Мнозина небрежно биха отписали островитяните като аматьорско отборче, още повече след елиминирането на ПАОК, само че това би било неточност. Трябва да се означи, че това лято Хамрун за първи път в 9-те си евроучастия в профил два противника - арменския Алашкерт, който разруши с 4:1 вкъщи, както и в миналото славния босненски Вележ Мостар с триумфи с по 1:0. Левски може да има неприятности, в случай че подцени малтийците.

Прави усещане, че те разчитат на задгранично трио в офанзива - бразилците Джони и Додо и конгоанецът Елвис Машике. В отбора е и братът на Али Соу - Муса. Тимът има одобрен стартов състав. Всички титуляри са почнали и в 4-те интернационалните срещи това лято, като се изключи хърватина Прша, който е играл от първата минута 3 пъти.

Хенри БОНЕЛО (33 г.),

вратар

186-сантиметровият пазач е най-опитният в състава. Цялата му кариера е минала в малтийското състезание, като е записал близо 300 турнирни участия за Слиема Уондърърс, Хибърниънс, Валета и Биркиркара, преди да премине в Хамрун преди година. 4 пъти е първенец на страната. Има 21 мача в евротурнирите, измежду които се откроява суха мрежа против Утрехт (0:0) през 2017-а. За националния на Малта е с 40 участия, като и сега е титулярен пазач.
 Станимир Стоилов: Левски и Хамрун са на едно равнище, нека няма самозабравяне след ПАОК
Станимир Стоилов: Левски и Хамрун са на едно равнище, нека няма самозабравяне след ПАОК

" Изиграхме задоволително мачове напрегнат "

Хуан КОРБАЛАН (25 г.),

десен бек

Корбалан е претрупан и с по-офанзивни функционалности. Има 131 мача и 6 гола в малтийското състезание за Балзан, Гзира и от 2020-а за Хамрун. Още в първия си сезон при спартанците става първенец. Играл е 11 пъти в евротурнирите, като през 2019-а записва по 90 минути за Гзира при паметното премахване на Хайдук Сплит в Лига Европа. Малтийците завоюваха реванша в Хърватска с 3:1, с цел да се класират напред. За националния тим Корбалан има 18 мача, само че в последно време е най-вече със статут на запаса.

Стив БОРГ (34 г.),

централен бранител

Бранителят е различен от най-опитните в състава и точно Борг носи капитанската лента. В края на предходната година той поисква от тогавашния му отбор Гзира да разтрогне, с цел да подпише с Хамрун, и прехвърлянето става факт при започване на 2022-а. Борг има 275 мача и 17 гола в шампионатите на Малта и Кипър, като е играл за Валета, Арис Лимасол, Гзира и Хамрун. През лятото на 2020 година е определен за Футболист на годината на Малта. В евротурнирите е с 32 участия и 2 гола. Има и много сериозен стаж в националния тим - 65 срещи и 3 гола.

ЕМЕРСОН Марселина (31 г.),

централен бранител

Пореден рутиниран играч в защитния вал. Бразилецът даже носи лентата в една от евросрещите това лято. Цялата кариера на Емерсон е минала в Европа. През 2010/11 година е част от Верона, тогава в Серия Ц. През 2013-а се мести в румънския Виторул Констанца, а от 2014-а е непроменяемо в Малта - играе за Флориана на 3 пъти, Биркиркара, Тарксиен и Хамрун от 2020-а насам. През предишния сезон пропусна единствено един турнирен дуел. Има 11 участия в евротурнирите. През лятото на 2015-а играе цялостен мач при паметната победа на Биркиркара с 1:0 над Уест Хем (гол на нисичкия занаятчия Фабрицио Миколи). Първият дуел е приключил 1:0 за англичаните и по този начин на реванша се стига до продължения и дузпи, които лондончани въпреки всичко печелят.

Огньен БЬЕЛИЧИЧ (25 г.),

централен бранител

Един от тримата балканци в състава. Бьеличич е притеглен това лято от Раднички Ниш, за който играе през последните 2 сезона и половина и записва 55 мача в сръбския хайлайф. Преди това е част от втородивизионните Синджелич Белград и Инджия. Това лято направи дебют в евротурнирите, като е неизменим титуляр в отбраната на Хамрун. Може да играе в средата на терена и като отбранителен халф.

Райън КАМЕНЗУЛИ (27 г.),

ляв бек

Подобно на десния бек Корбалан, по този начин и Камензули работи по левия фланг, постоянно с по-офанзивни функционалности. Бранителят е част от Биркиркара от 2001-а до 2019-а, първо като младеж, а по-късно и като съществена фигура в титулярния състав. През 2016/17 е преотстъпен във Флориана, а при започване на 2018-а правата му са спрени за 1 година поради споразумяване на мачове. След като е възобновен, той е продаден на Флориана. От това лято към този момент е част от Хамрун. Има 235 мача и 30 гола в малтийския хайлайф. В евротурнирите е с 21 участия и 1 гол против унгарския Диошдьор. През 2015-а е съотборник с Емерсон в Биркиркара и играе по 90 минути в двата конфликта с Уест Хем. За националния отбор на Малта Камензули има 27 участия.

Матю ГЮЛАМИЕ (24 г.),

халф

Още един локален кадър. Почти цялата кариера на Гюламие е минала в малтийското състезание, където има 133 мача и 7 гола за Сейнт Андрюс, Биркиркара и Хамрун. През тази пролет играе чартърен от Хамрун в третодивизионния италиански Сиена, като записва 12 мача, само че единствено в 6 е титуляр. В евротурнирите има 9 участия за Биркиркара и сегашния си отбор. Стартира и в 4-те дуела на Хамрун в ЛК това лято.

Роко ПРША (26 г.),

халф

Хърватинът е нормалният сътрудник на Гюламие в средата на терена. Прша е в Хамрун от това лято, откакто през предходните 2 сезона записва 51 мача и 5 гола в словенския хайлайф за Алуминий. Преди това е играл за хърватските Сегеста, Рудеш и Интер Запрешич, както и за Фужинар, също в Словения. В турнирни дуели има тъкмо 100 участия и 14 попадения. Това лято стартира и в 4-те евросрещи на Хамрун, като се разписа при 4:1 над Алашкерт. Като младеж е бил част от Динамо Загреб.

ДЖОНИ (24 г.),

нападател

Първият от задграничното трио в офанзива, бразилецът Джони работи в дясната зона. Привлечен е през това лято, откакто преди този момент играе в родината си за Мурики, Корурипе, Сентрал и Крузейро Арапирака. Има 6 участия в Серия Д, както и близо 30 срещи в щатските шампионати. Бързо съумя да се наложи и приспособява добре в Хамрун, като е водещ изпълнител в евротурнирите с 2-та си гола - против Алашкерт (4:1) и против Вележ в Малта (1:0).

ДОДО (31 г.),

нападател

Нападателят от Кабо Верде започва своя 4-ти сезон в Хамрун. По време на шампионския 2020/21 година той отбелязва 13 гола в 21 турнирни срещи, като на няколко пъти е определен за Играч на месеца. В другите си 2 акции обаче има единствено по 4 попадения или общо 21 в шампионата. Преди да премине в Малта, Додо играе за отбора от родината си Батуке, както и за нискоразредните италиански Просида и Афро Наполи. Това лято е неизменим титуляр в евротурнирите, като се разписва при разгрома над Алашкерт. Има повиквателни за Кабо Верде, само че до момента не е дебютирал. Обикновено Додо работи в лявата зона на офанзивата или като плеймейкър.

Елвис МАШИКЕ (28 г.),

нападател

186-сантиметровият конгоанец е друго лятно попълнение на Хамрун, като визитката му включва някои именити отбори в Чехия и Словакия. Централният нападател започва кариерата си в нискоразредни тимове като Слован Галанта, Баник Ружина и Клиник Серед, преди да получи късмет в словашкия хайлайф в Злате Моравце през 2014/15 година Добрите му изяви водят до трансфер в Чешке Будейовице. След това подписва и със Слован Либерец, за който има общо 18 мача и 1 гол в елита. Играл е още във Виктория Жижков, Славой Вишеград, Сеница и за последно в Жилина. Машике има 4 дуела в евротурнирите, като всичките са за Хамрун това лято. Все още обаче не е разкрил головата си сметка.

ЕДЕР (32 г.),

халф

Бразилецът стартира като титуляр в първия евромач на Хамрун това лято против Алашкерт (0:1), само че след това взима присъединяване в другите 3 като запаса. Едер има много опит, като е младеж на Интернасионал, от кое място е преотстъпен в японската втора дивизия във ФК Йокохама. От 2009 до 2011 година записва 36 дуела и 2 гола за този тим. Впоследствие играе за редица други бразилски отбори. Най-високото равнище, до което стига, е Серия Б - 2 срещи за Лувердензе, само че изявите му са най-вече в 3-та и 4-та дивизия. Това лято е притеглен от Хамрун след 2 сезона във втородивизионния малтийски Надур Йънгстърс. Висок е 171 см.

Муса Бала СОУ (25 г.),

нападател

Гамбиецът е брат на някогашния нападател на ЦСКА Али Соу, само че има много по-скромна кариера. Изявява се като ляво крило и също е ново попълнение в Хамрун. Има стабилен опит по италианските терени, въпреки и главно в аматьорските групи. Дебюта си прави за Парма в 4-та дивизия през 2015/16 година (3 мача). Носи екипите също на Вибонезе, Гела, Турис, Монтероси, Атлетико Терме Фиуджи и Рома Сити, като за тях записва близо 150 мача и 40 гола. Дотук през лятото е взел присъединяване в 2 от срещите на Хамрун.

Игор НЕДЕЛКОВИЧ (30 г.),

нападател

Сръбският нападател е друго лятно попълнение. Преди години той има привидно обещаваща кариера, като в интервала 2015-2017 година записва 63 мача и 24 гола в македонския хайлайф за Силекс Кратово. Впоследствие играе в Хонконг, Албания и още веднъж Северна Македония, само че по този начин и не повтаря триумфа си. От 2019 до 2022 година е част от Айнслем - малтийски отбор от остров Гозо, на който преди години игра и Стойко Сакалиев. Сърбинът вкарва 33 гола, което предизвика интереса от страна на Хамрун и е притеглен. Играл е и в 4-те евросрещи това лято, само че във всички като запаса. Има също опит в сръбския хайлайф за Чукарички. На интернационалната сцена записва 180 минути за Силекс през 2016-а, само че отборът е отхвърлен от Вадуц.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР