89 бургаски семейства посрещат студените месеци с нови отоплителни инсталации

...
89 бургаски семейства посрещат студените месеци с нови отоплителни инсталации
Коментари Харесай

89 бургаски семейства са с нови отоплителни инсталации на екогориво

89 бургаски фамилии посрещат студените месеци с нови отоплителни съоръжения на екогориво. Домакинствата се обслужват от 74 уреда, 8 от които са на газ, а 66 на пелети, оповестяват от общината.

Отоплителните съоръжения замениха старите печки на дърва и въглища, които замърсяват въздуха с фини прахови частици. В края на зимния сезон ще бъде изработен разбор за това какви са действителните изгоди от потреблението на екологичното гориво.

Новите отоплителни уреди са предоставени и инсталирани в домовете на хората гратис по плана по Програма LIFE " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ", който Община Бургас осъществя взаимно с други пет общини: Столична, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

Монтирането на новите съоръжения стана по време на пилотната фаза на плана. То завърши в края на октомври и сега техните ползватели се радват на повече комфорт и екологично чисто отопление в домовете си.

През идната година следва да стартира осъществяването на главната фаза от програмата за замяна на старите печки с нови съвременни системи по плана. Предвижда се в нейните рамки да бъдат инсталирани нови 1914 устройства на екологично гориво.

Реализирането на плана е една от ограниченията, които Община Бургас ползва за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Той обгръща Централна градска част, квартал " Възраждане " и комплексите " Лазур ", " Братя Миладинови " и зона Г на " Меден рудник " в Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР