88 милиона лева за 2 години - толкова ще ни

...
88 милиона лева за 2 години - толкова ще ни
Коментари Харесай

Бонев: Пет пъти по-скъпо осветление планира да плаща София на фирми, близки до властта

88 милиона лв. за 2 години - толкоз ще ни коства поддръжката на осветлението в, в случай че преди малко пуснатата завърши с контракт. Това е близо 5 пъти повече, в сравнение с плащаме за тази активност сега. Това написа в профила си във Фейсбук общинският консултант.
По думите му това е " безочливо плячкосване на публичния запас " в посока " близки до властта компании на притежатели с прякори ".
Според Бонев договорите са написани по този начин, че: да не може да се реализира съответен контрол; да няма качествено свършена работа;всичко да е оплетено в безкрайна административна паяжина, с цел да бъде напълно размита отговорността.

" Отдаването на главните системи за поддръжка на градската среда на работещи за облага компании, се ползва рядко в градовете, които непрестанно сочим за образец. Приватизацията на типични за общините действия коства на софиянци милиони от градския бюджет без очевидно усъвършенстване, а общинската администрация не се усеща част от този развой, като контролните ѝ функционалности се свеждат до под паника реакции, когато се откри публично неодобрение. ", изяснява той.
" Не настоявам, че общинското ръководство постоянно е по-добро, само че при него жителите най-малко разполагат с инструментите за надзор и за търсене на отговорност. Не можем да съпоставяме шеф, който е на едно решение на общинския съвет разстояние от уволняване и контракт с компания, написан в ущърб на общината, при чието повреждане ще се дължат големи неустойки. ", написа още Бонев.
 Ловува ли Вълка под властови чадър в софийските полета? Ловува ли Вълка под властови чадър в софийските полета?
Не е журналистическо следствие, когато едни политици дадат едни папки в ръцете на едни публицисти. Това е по-скоро проблем. Ето за какво,...
Отговорът на кмета Йорданка Фандъкова
Кметът на София не разяснява в елементи тематиката, под предтекст, че не е осведомена изцяло с проблема. По думите ѝ, не става въпрос за 2 години, а за поръчка - за 2 по 2 години, т.е. за 4 години.
Тя не можа да даде и отговор на въпроса няма ли общинско сдружение, което да поддържа осветлението в столицата, вместо да се наема външен подизпълнител от Столична община.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР