„Формално има възможност за ремонт на военна техника в заводите

...
„Формално има възможност за ремонт на военна техника в заводите
Коментари Харесай

Ангел Найденов: По-скоро властта е търсила помощ в Киев, отколкото да е предлагала

„Формално има опция за ремонт на военна техника в заводите на „Терем“, въпросът е защо време, с какви елементи и логистика. За мен е нереалистично. Решението беше официално, с цел да се понижи напрежението в ръководещата коалиция. По-скоро властта е търсила помощ в Киев, в сравнение с да е предложила. Един от прочитите е, че България няма да подарява оръжие, само че ще продължи да продава косвено. За мен би трябвало да се даде военна помощ на Украйна, само че във тип на оръжие и боеприпаси“. Това съобщи за „Твоят ден“ по NOVA NEWS някогашният боен министър Ангел Найденов.

За него има пълзаща анексия и замяна на украинската администрация с проруска гражданска такава. „Това са опити за образуване на бутафорна страна от вида на ДНР и ЛНР, на територията на Херсонска област. Конфликтът се удължава и задълбочава, вместо да се търси примирие“, означи той.

По думите му съществува евентуална опасност за дестабилизаиця на Молдова. „Русия желае да отреже достъпа на Украйна до Азовско и Черно море. Така да бъде обезпечен сухопътен кулоар сред Приднестровието, Крим и Донбас. Създавайки напрежение по западната граница на Украйна се ангажират сили и средства, които другояче биха били употребявани за Източна и Южна Украйна. Създава се и причина за дестабилизация на прозападното молдовско държавно управление на Мая Санду, а и за интервенция на съветските войски с предлог за отбрана на рускоезичното население“, счита Найденов.

Според него войната в Украйна се намира във втората си фаза – преодоляването на Донбас и обезопасяване на коридора до Крим. „Желанието е да бъдат нарушени снабдителните линии на украинските бойци. Ако Путин изтегли войските си, войната ще спре. Жертвата е Украйна и тя има право на поддръжка – глобите и оръжейната помощ не трансформират неучастието на неподкрепящите страни в конфликта“, разяснява той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР