„Аз като премиер нямам правото да направя каквито и да

...
„Аз като премиер нямам правото да направя каквито и да
Коментари Харесай

ЕК щяла да бъде гарант за правата на българите в Северна Македония

„Аз като министър председател нямам правото да направя каквито и да е сделки във връзка с районен съд Македония“, узаяви Кирил Петков през днешния ден в Народното събрание.

„Имаме ясно написано съдружно съглашение, което прецизно го съблюдаваме. Спазваме всичките си дейности да са в унисон с него. Имаме рамкова позиция, декларация. Всяко решение би трябвало да се случи с цялостно обединяване с обединението, и с опозицията“, сподели той.

„Сегашната обстановката в Украйна направи проблема с районен съд Македония още по-деликатен. Западните Балкани също са район под риск, сигурността на Западните Балкани е от голяма значимост за българската страна. Трябва да подходим с огромна отговорност към тези решения“, разяснява Петков.

„Хубавата вест от през вчерашния ден е, че Европейска комисия съобщи, че те са подготвени да бъдат поръчител през преговорната рамка на правата на българското малцинство, на българите в РСМ, с цел да сме сигурни, че ползите както и всички права на тези българи са спазени и преговорната рамка и развой ще допринесат за това добросъседство, на което ние толкоз се надяваме“, сподели още Петков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР