„Автобусът е напуснал пътното платно и е навлязъл в канавката.

...
„Автобусът е напуснал пътното платно и е навлязъл в канавката.
Коментари Харесай

Шофьорът на сръбския автобус е задържан за 24 часа, пробите са отрицателни

„Автобусът е напуснал пътното платно и е навлязъл в канавката. Имаме информация, че 28 индивида са прегледани в болница, 14 са ранени, а по-тежко потърпевши са 3 деца. Версията е техническа нередовност или разпръскване на лидера. Кръвните проби за алкохол и опиати са негативни. Предстои автоекспертите да създадат експертиза. Шофьорът е арестуван за 24 часа“, оповестиха от Министерство на вътрешните работи на брифинг във връзка злополуката със сръбски рейс, пренасящ деца, нощес на Автомагистрала „Тракия“.

„Завърши първичният оглед на злополуката. Автобусът е отхвърлен от автомагистралата, с цел да бъде възобновено придвижването и следва втори оглед на транспортното средство. Към момента всевъзможни изказвания ще са във сферата на спекулацията. Предстои назначение на експертизи и сега наблюдаващият прокурор предложи делото да бъде разследвано и водено от следователи от Национално следствената работа. Първоначалната версия, по която се работи, е отклонение на вниманието на водача“, споделиха още от Министерство на вътрешните работи.

Законът в България разрешава транспорт на деца само в светлата част на денонощието, само че от Министерство на вътрешните работи обявиха, че когато става дума за непознат транспортьор, тази детайлност ще се посочи в хода на следствието. Все още не е открито дали лидерът е бил отпочинал и дали е спазвал нормите за отмора, заложени в закона. Децата, които не са потърпевши, са с пълнолетните от групата. Очаква се родителите на децата да дойдат от Сърбия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР