80 грама краве масло на стайна температура; 100 грама захар; 2 яйца

...
80 грама краве масло на стайна температура;
100 грама захар;
2 яйца
Коментари Харесай

Изискана Наслада! Торта Наполеон По Тази Рецепта Ще Стане Любимата Във Вашия Дом!

80 грама краве масло на стайна температура;
100 грама захар;
2 яйца на стайна температура;
300-350 мл прясно мляко;
½ ч.л. бакпулвер;
около 800-900 грама брашно.

За крема:

400 грама сварено кондензирано мляко;
600 мл сметана (30% масленост);
500 мл прясно мляко;
4 супени лъжици нишесте;
2 яйца;
0,5 супена лъжица пудра захар

Начин на подготвяне:

Поставете маслото и захарта в купа и разбийте с миксер. Добавете яйцата, продължете да разбивате с миксера. Добавете прясното мляко. Измерете към 150 грама брашно, прибавете сода и разбъркайте. Пресейте в сместа от мляко и яйца. Разбъркайте. Постепенно прибавете останалата част от брашното (за да няма бучки). Когато тестото стане задоволително гъсто и компактно, го сложете на плота и започнете да месите с ръце. Тестото би трябвало да е еластично и да не се лепи по ръцете.

Оставете тестото за към 30 минути. През това време направете крема: Смесете яйцата и нишестето добре с миксер, тъй че да няма бучки. Загрейте млякото и сипете дребна част от него в яйчената примес. Разбъркайте и излейте всичко в загрятото мляко. Гответе на междинна температура в съд с не залепващо покритие. Разбърквайте непрестанно. Ако нямате съдове с не залепващо покритие, тогава сгответе крема на водна баня. Ако в крема се получат бучки, го разбийте с миксер.

Сега оставете крема да се охлади до стайна температура и продължете работа с тестото. Разделете тестото на 4 елементи. След това всяка част на още 5 елементи. Трябва да получите общо 20 части. Вземете едно парче, овъргалайте го добре в брашното, разточете го на фино (тестото е еластично и не се свива). Направете няколко забождания с вилица. Навийте на точилката. Преместете тестото върху тавичка за печене (не е належащо да покривате с хартия за печене, защото блата няма да залепне).

Печете на 180-200 градуса общо 4 минути. Аз извадих блата, когато стана златисто-кафяв. Краищата би трябвало да бъдат наложително отрязани (за тази цел употребявам похлупак с диаметър 21 см). Остатъците от блата са ни нужни за поръсване. Така изпечете всички блатове на тортата. Между печенето на блатовете можете да продължите да приготвяте крема. Ако нямате готово сварено кондензирано мляко, го пригответе авансово. Трябва да е студено. В охладения крем прибавете буркан с варено кондензирано мляко и разбъркайте написа " За дамата ".

Към крема прибавете и пудра захар. Добавете малко количество сметана в крема. Разбъркайте. След това прибавете останалата сметана към крема и разбъркайте добре. Кремът, несъмнено, става доста апетитен. С него също може да приготвите шикозна медена торта. Вкусът е като на разтопен сладолед.

Сглобете вашата торта. Охладените блатове намажете с крем. Приблизително 3 супени лъжици на блат. Разпределете крема по цялата повърхнина. И по този начин намажете всички блатове. Кремът ще ви стигне. Остатъка от него излейте най-отгоре върху тортата. Добре намажете с крем и страните на тортата. Поръсете с трохите от остатъците блат и охладете през нощта. По-добре изчакайте до идващия ден, тъй че блатът да е изцяло пропит!

Приятен вкус с торта “Наполеон ”!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР