80-годишният отец Кирил Папудов от петричкото село Кладенци бе убит

...
80-годишният отец Кирил Папудов от петричкото село Кладенци бе убит
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Набедиха ли овчар за убийството на отец Кирил Папудов?

80-годишният отец Кирил Папудов от петричкото село Кладенци бе погубен на 18 декември предходната година. За причинител на закононарушението бе посочен 44-годишен овчар. Само че сътрудници на мъртвия духовник считат, че овчарят е наклеветен, защото той няма причина да протяга ръка на духовника. Отчето живеело оскъдно, било добродушно, не се напивало, с цел да ядоса някого. „ Пастирът е бил арестуван, само че след това е пуснат ”, обясниха пред Lupa.bg свещеници.

Те описаха, че отец Папудов до последно е служил в църквата в село Боровичене. 

„ Беше безпаричен човек, изпращахме го да прави опело на някой мъртвец, с цел да може да претърпява ”, спомнят си духовници.

От Окръжна прокуратура-Благоевград, която е поела случая, отхвърлиха пред медията ни да дадат детайлности за килъра на отец Кирил Папудов. Остава загадка какво е споделил пред проверяващите арестувания овчар и дали не е пуснат на независимост.

При опелото на дядото духовник забелязал, че по лицето му има синини и  погребението било спряно. След това при направената му аутопсия излиза наяве, че е душен и има счупени ребра.

В предишното си отец Кирил Папудов имаше проблеми с правораздаването. Той отглеждаше марихуана, поради което е осъждан неведнъж. Попът е осъждан 6 пъти условно, като 5 от присъдите са за държане на опиати. Първата присъда е през 2006 година, а последната  през 2011 година Приживе той обясняваше, че има заболяване, което лекува с тревата.
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР