80-годишният германец Хайнц Б. от Дармщат живее като бездомен, въпреки

...
80-годишният германец Хайнц Б. от Дармщат живее като бездомен, въпреки
Коментари Харесай

Просяк, който събира боклук и се облича в парцали, се оказа милионер СНИМКИ

80-годишният немец Хайнц Б. от Дармщат живее като безприютен, макар обстоятелството, че има милионно положение и първокласни парцели. Мъжът яде храна, открита в боклука, и носи парцали. 

Хайнц за първи път притегли вниманието на публицистите през 2021 година, когато стана известно за благосъстоянието му, написа изданието Bild. Освен 7 къщи и 2 жилището германецът имал в банковата си сметка над половин милион евро. Наскоро той реши да употребява тези средства, с цел да закупи друго жилище за 700 хиляди евро.

Интересното е, че милионерът се пробва да купува парцели в региона си, с цел да може да стигне до там с велосипед и да направи самичък ремонт, в случай че се наложи.
 Милионерът се бърка с бедняк, благосъстояние, благосъстояние, недвижими парцели, жилище, любознание, Германия, фотография 80-годишният Хайнц Б. от Дармщат живее като скитник. Снимка: Jürgen Mahnke
„ Майсторите таксуват 55 евро за половин час ремонт “, споделя Хайнц и прибавя, че множеството от къщите му даже не се отдават чартърен, тъй като това не покрива разноските за поддръжката им.

Пенсионираният електроинженер твърди, че постоянно е бил спестовен, по тази причина е привикнал да живее доста аскетично.

" Хората изхвърлят задоволително храна, с цел да нахранят цяло семейство! Например, те купуват пакет салами, изяждат един и просто изхвърлят останалото в кошчето. Може да купя малко олио, в случай че свърши, само че множеството от храната намирам в кофите “, споделя той.
 Милионерът се бърка с бедняк, благосъстояние, благосъстояние, недвижими парцели, жилище, любознание, Германия, фотография Пенсионираният електроинженер твърди, че постоянно е бил спестовен, по тази причина е привикнал да живее доста аскетично. Снимка: Jürgen Mahnke  Милионерът се бърка с бедняк, благосъстояние, благосъстояние, недвижими парцели, жилище, любознание, Германия, фотография
Германецът получава 3600 евро месечна пенсия, само че икономисва съвсем всички пари, тъй като единствените му разноски са 5 евро за храна и интернет за преносим компютър. За мобилен телефон не може да става и дума, тъй като е „ прекомерно безценен “.
Милионерът прекарва по-голямата част от времето си в събиране на неща от сметищата и замяна за храна със съседите си.
Тъй като Хайнц няма близки родственици, той обмисля да завещае част от имуществото си на хората, които наемат жилища от него.
 Милионерът се бърка с бедняк, благосъстояние, благосъстояние, недвижими парцели, жилище, любознание, Германия, фотография  Снимка: Jürgen Mahnke 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР