80-годишният Благой Цветилов, задържан за убийството край Първомай, сам се

...
80-годишният Благой Цветилов, задържан за убийството край Първомай, сам се
Коментари Харесай

Станаха ясни подробности за убиеца от Първомай - сам се предал в полицията

80-годишният Благой Цветилов, арестуван за убийството край Първомай, самичък се предал на полицията. Около 12 часа през днешния ден той дошъл в едно от районните ръководства на града, носейки в семе си ловна пушка. Предял я на униформените, съобщавайки за осъщественото от него тежко престъпно закононарушение.

Проверка е открила, че оръжието, с което е прострелял жертвата си, е негово законно владеене, съобщи . Разрешителното за използва и предпазване е в период, оповестиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, Цветилов простреля своя съгражданин Димитър Иванов с ловна пушка в главата.

53-годишната жертва е бил арендатор на земи, а по информация на медиата ни се грижел и за земите на килъра си. Двамата имали спор, в основата на който са били неуредено имуществени връзки, разясни наблюдаващия прокурор Ваня Христова. Те обаче имали чисто правосъдно минало, не били престъпно проявени.

По информация на Trafficnews обаче, това не е първият случай, в който той прекрачва закона. Нападателят е имал друго сходно нарушение в предишното – преди години, когато се е изграждала жп линия в региона, Благой е стрелял по аграрни грейдер, навлязъл в ябълковата му градина. Тогава не е имало потърпевши, а единствено счупено стъкло на машината.

Ваня Христова добави, че информацията, известна досега, е нищожна. Текат процесуално-следствени дейности. Извършват се претърсвания и изземвания. Предстои да бъде импортирана мярка на неотклонение задържане под стража.

Мястото, където е осъществено убийстото:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР