8 неочаквани правила, които трябва да следваме когато се храним

...
8 неочаквани правила, които трябва да следваме когато се храним
Коментари Харесай

8 неочаквани правила, които трябва да следваме когато се храним в чужда държава

8 непредвидени правила, които би трябвало да следваме когато се храним в непозната страна

Знаехте ли, че някои съществени правила и обичаи, които ние считаме за естествени и верни, могат да бъдат неразрешени или възприети като демонстрация на пренебрежение в някои страни?

За нас е напълно в реда на нещата да посоляваме храната си, да прибавяме черен пипер и даже не осъзнаваме, че това е в действителност обидно деяние в някои страни. В актуалната публикация ние от екипа на ИскамДаЗнам ще Ви представим неща, които изрично да вземете под внимание когато пътувате в чужбина.

Открихме някои в действителност странни и невероятни непознати обичаи по време на хранене, с които всеки един от нас би могъл да се сблъска до момента в който е в чужбина.

1. Чаша, която е единствено на половина цялостна с чай, е предопределена само за гостите, които са добре пристигнали в Дубай и Казахстан

В Дубай и Казахстан чаят се налива единствено до половината, даже и по-малко в чашата, с цел да не се усещат гостите като че ли домакините ги чакат всеки миг да си тръгнат. Наливайки до половината на чашата, домакинът желае да разберете, че би желал приятният Ви диалог да продължи по-дълго. Ако пък Ви се сервира цялостна до горе чаша с чай…е, това сигурно значи, че е време да си ходите у дома.

2. Чист чайник в Китай се възприема като… чайник без душа

В Китай хората не мият чайниците с препарат за съдове. Мият се с вода или особено предопределен за целта… пясък. Плаката, която е образува в резултата на това, се смята за душата на чая и точно заради тази причина е безусловно неразрешено да я „ убивате ” с разнообразни препарати.

3. Ако в Италия поискате в допълнение сирене или кашкавал – сигурно доста ще засегнете готвача

Не бихме могли да си представим пастата или пицата без в допълнение сирене или кашкавал. И макар че италианците обожават тези артикули – по-добре не си позволявайте да желаете в допълнение от тях. Много евентуално е да обидите готвача, тъй като за него това ще е сигурен знак, че не Ви харесва храната, която е приготвил за Вас, защото желаете да я измененията.

4. Не искайте сол или черен пипер в Португалия и Египет

Ако поискате черен пипер или сол в някоя от тези страни, ще нараните възприятията на този, който е приготвил храната Ви. Работата е там, че това е ясно обръщение към готвача, че храната не е задоволително вкусна и Вие чувствате нужда да „ довършите ” работата му.

5. Не смейте да употребявате вилици по време на престоя си в Тайланд

Вилицата е напълно елементарен уред, благодарение на който ние консумираме разнообразни ястия. В Тайланд обаче потреблението на вилица се смята за демонстрация на неприятен усет, даже неприятно образование. Разрешено Ви е да избутвате храната в лъжицата си, употребявайки вилица, само че до такава степен се простира приложението на въпросната вилица. Точка.

6. Хареса ли Ви ястието? Ако сте в Китай –  недейте да изяждате безусловно всичко от чинията си.

Ако ни допадне обещано ядене, за нас е напълно обикновено да не оставим нищо от него в чинията – по този метод демонстрираме какъв брой вкусно ни е било. В Китай обаче е демонстрация на доста неприятно образование напълно да опразните чинията си. Празните чинии приказват на домакините, че не са Ви сипали задоволително храна, затова са Ви оставили гладни. Така, че – в случай че желаете да извършите комплимент на домакините си или готвача за прелестната храна – предлагаме Ви да оставите малко от нея в чинията си.

7. Чаеният етикет във Англия

Почти всички хора знаят за английската традиция тъкмо в 17:00ч. да се сервира чай. Но не доста хора са наясно по какъв начин тъкмо великобританците обичат да пият чая си. Първо – всеки един от тях прибавя прясно мляко в чая. Второ – избират чая си охладен, а не парещ. И трето – когато чаят се разбърква, това би трябвало да се прави доста лекичко и безшумно, в средата на чашата, с цел да не се удря лъжичката в стените й и да издава непотребен звук.

8. Бъдете доста деликатни с пръчиците за хранене по време на престоя си в Япония

В Страната на изгряващото слънце не се предлага да поставяте пръчиците си за хранене във отвесно състояние. Както гласи традицията, японците ги нареждат по този начин… само на погребения. Ако си позволите да ги оставите прави в ресторант, то бъдете уверени, че ще обидите притежателя.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР