8 милиарда евро са предвидени за Стратегическия план за развитие

...
8 милиарда евро са предвидени за Стратегическия план за развитие
Коментари Харесай

8 млрд. евро са предвидени за земеделието у нас за периода 2023-2027 г.

8 милиарда евро са планувани за Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони в България за интервала 2023-2027 година. Това заяви Мария Христова от дирекция „ Развитие на селските региони " в Министерството на земеделието в Монтана. Днес стартира национална осведомителна акция. Специалисти от Министреството се срещнаха със земеделските стопани от областите Монтана, Видин и Враца. Инициативата има за цел да запознае земеделските стопани с изискванията за използването на инструментите по проекта.

" Ще бъдат разяснени както базовите условия, т.е. кръстосаното сходство, по този начин и опциите за директни заплащания, агроекологични заплащания, капиталови ограничения, както и Националният проект за възобновяване, където напълно скоро ще бъдат отворени приеми. “

Започва процедура по съставяне на Комитет по наблюдаване, който ще ръководи Стратегическия проект. " След приемането на членовете на Комитета, ще се предложи план на проект за подкрепяне, който ще бъда сходен на индикативната работна годишна стратегия, която беше позната в Програма за развиване на селските региони, тъй че земеделските стопани ще имат информация авансово по кое време ще бъдат отворени приемите, какъв период ще отнеме тяхното разглеждане, с цел да възнамеряват своите агроекологични или капиталови планове. "

И в този програмен интервал стопаните би трябвало да се преценяват с графиците за разчистване на площите и да не се палят стърнищата, напомни Даниел Йорданов, от дирекция „ Растениевъдство ”.

Национална осведомителна акция за Стратегическия проект за развиване на земеделието ще продължи до 16 февруари. Следващата среща е със земеделци от Плевен, Ловеч и Велико Търново.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР