8-кратният шампион на “Уимбълдън” Роджър Федерер очаквано се класира за

...
8-кратният шампион на “Уимбълдън” Роджър Федерер очаквано се класира за
Коментари Харесай

Федерер с леки проблеми, но продължава напред

8-кратният първенец на “Уимбълдън” Роджър Федерер предстоящо се класира за втория кръг на “Уимбълдън”, само че изненадващо швейцарецът загуби първия си сет в тазгодишното издание на шампионата от “Големия шлем” в Лондон. 37-годишният Федерер въпреки всичко не позволи сензация и победи южноафриканеца Лойд Харис с 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

22-годишният дебютант на “Уимбълдън” Харис стартира изненадващо решително и умерено мача, като сервираше чудесно, а в шестия гейм даже съумя да стигне до точка за пробив и я осъществя. Малко по-късно брейкът бе вкоренен и 193-сантиметровият южноафриканец поведе с 5:2. Федерер пък като че ли не изглеждаше изцяло подготвен за борба в първата част. При 5:3 заемащият 86-о място в международната класация Харис сервираше за първия сет. При 30:40 той отрази брейкпойнт, откакто надигра именития си противник с превъзходен удар по противоположния диагонал. Секунди по-късно Харис се пребори за сетбол и го осъществя - 6:3.

Във втория сет картината на централния корт стартира съществено да се трансформира. Федерер влезе в темп, а противникът му не съумя да задържи равнището си от първата част. Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” се снабди с три следващи точки за пробив в четвъртия гейм. Харис в началото не трепна и отрази първите две - 30:40. При идващото разиграване Харис имаше преимущество, само че позволи лека неточност от форхенд, като изкара топката в навън и това означаваше брейк за Федерер. Опитният швейцарец бързо затвърди пробива и поведе с 4:1, а в идващите две гейма загуби единствено точка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР