780 000 абонати са били засегнати при тежкия сняг между

...
780 000 абонати са били засегнати при тежкия сняг между
Коментари Харесай

780 000 домакинства са били без ток

780 000 клиенти са били наранени при тежкия сняг сред 25 и 29 ноември. Това са над 12 000 трафопоста, и над 2000 обитаеми места без зареждане. Това разяснява по Българска национална телевизия Иван Маринов, началник на дирекция в Министерството на енергетиката.

Доста сняг, непаднали листа от дърветата, ураганен вятър в Североизтока затрудниха достигането до мястото до повредите, сподели той.

Всеки един от клиентите има контракт с електроразпределителните сдружения посредством общите условия. Неустойките са разграничени дали са по виновност на енергийното дружество и при непреодолима мощ.  Ако виновността е на ЕРП-то, след 4-тия час без ток то дължи компенсации, към 20-30 лева дневно.ю

При непреодолима мощ, породена от външни фактори, енергийното дружество има право на 48 часа за възобновяване на електроснабдяването. Когато е над 48 часа, тогава енергийното дружество има право да изиска от министъра да вкара ограничаващ режим. Министърът реши да не се дава повече от това време от 48 часа ограничаващ режим и той съгласува с Електроенергийния систематичен оператор своята заповед, сподели специалистът.

Така той изтече в среднощ на 29 ноември. Ако по-късно е имало клиенти, които са били без ток, тогава те имат право да претендират за обезщетение. Затова и Комисията за енергийно и водно контролиране прави инспекция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР