78-годишна жена с тежка форма на деменция се оказа над

...
78-годишна жена с тежка форма на деменция се оказа над
Коментари Харесай

Тя не помни защо се е крила от всички 42 г., но се позна на стара снимка

78-годишна жена с тежка форма на деменция се оказа над 40 години търсена от управляващите в Съединени американски щати след мистериозното си изгубване. Никой не знае какво тъкмо се е случвало през тези десетилетия, само че макар заболяването си, Флора Стивънс не е изгубила връзка с предишния си живот – разпознава се на фотография от началото на 70-те, споделя в собствен материал АП.

Достойният за кино сюжет сюжет стартира в една неделна вечер, 3 август 1975 година в Ню Йорк. 36-годишната служителка в безценен хотел слиза от фамилния автомобил. Зад кормилото е нейният брачен партньор и сътрудник Робърт Стивънс. Оставя я пред дребна болница, по аргументи, които американското законодателство не разрешава да бъдат разкрити от проверяващите. Два часа по-късно идва, с цел да я прибере. Няма я.

Флора Стивънс е оповестена за търсене, като се оказва, че не е дала локален адрес или телефон за връзка при постъпването си на работа. Тя таман е получила заплата, счита се и че е носела в себе си много пари, събрани от бакшиши.

Издирването не води до никакви резултати чак до този септември. Тогава са открити тленните остатъци на жена, за която се счита, че може да е изчезналата Флора. Това се оказва подправена диря, само че пък става мотив детективите Рич Морган и Ед Клоуз да ревизират по-нови бази данни. Там има находка – става известно, че някой в Лоуъл, Масачузетс употребява осигурителния номер на търсената жена и дори има сходно име – Флора Харис.

Тя е в приют от 2001 година, като назначен от съда настойник се грижи за разноските й. Имала е и различен – през 1987 година, като през годините е била и в още няколко домове за възрастни с мозъчни увреждания и неврологични проблеми. Какво се е случвало преди този момент – най-малко от формалните документи няма по какъв начин да разберем.

Според чиновник, който се е грижил за нея, тя рядко говорела за фамилията си, като единствено казвала, че мъжът й е бил принудител. Разказвала, че е работила като фризьорка и че е била на именития рок фестивал в Удсток през 1969 година На всевъзможни спомагателни въпроси обаче отговаряла непосредствено: „ Не е твоя работа!”.

Морган и Клоуз посетили дамата, като със себе си носели и избеляла фотография на брюнета с едвам доловима усмивка. Флора, началото на 70-те. „ Аз съм”, споделила дамата с глас, напълно малко по-силен от шепот. Тя разпознала и мъжа си на друга фотография, а изрично отказала да се раздели с показаната й пощенска картичка от хотела, в който е работила.

Това дефинитивно завършва издирването, почнало през лятото на 1975 година, само че е и единственото останало парче от пъзела. Хотелът на Флора затваря порти през 1998 година Болницата през днешния ден е изоставена. Робърт Стивънс е мъртвец от 1985 година Защо Флора е избягала? Какво се е случило?

„ Повечето от тайните са заключени вътре във Флора. Не мисля, че в миналото ще стигнем до тях”, признава детектив Морган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР