7600 монтанчани обявиха доходите си пред НАП Близо 655 000

...
7600 монтанчани обявиха доходите си пред НАП Близо 655 000
Коментари Харесай

НАП Монтана: Срокът за деклариране на доходите изтича днес


7 600 монтанчани оповестиха приходите си пред Национална агенция за приходите

Близо 655 000 физически лица са подали годишните си данъчни заявления в Национална агенция за приходите досега, като над 82% от тях са го създали по интернет.

7600 са документите, постъпили в офиса на организацията в Монтана. 5844 от тях са подадени по електронен път – 4915 с личен идентификационен код /ПИК/ и 929 с дипломиран електронен автограф /КЕП/.

Данъчната акция за обявление на приходите, получени от физически лица през 2021 година, завършва в среднощ през днешния ден, 3 май, за ползващите електронни услуги и в 17,30 ч. за избралите да подадат формулярите си на хартия в офисите на приходната администрация. Декларацията може да бъде изпратена и посредством пощальон, като важи датата на приемането на пратката от компанията. Друг вид за обявление и заплащане на дължимия налог е в офисите на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес до 17,30 ч. през днешния ден – 3 май.

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70% от заявилите приходите си досега, добавя Национална агенция за приходите. Всеки, който има ПИК или КЕП1 има достъп до нея през.

Срокът за заплащане на заявения налог за довнасяне по годишната декларация също изтича през днешния ден, напомня Национална агенция за приходите. Най-удобният метод за внасянето му е по електронен път с дебитна или с кредитна карта. Услугата „ “ е налична с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната администрация, като за заплащания с така наречен виртуален ПОС не се дължат такси.

Физическите лица, извършващи активност като търговци, както и едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, подават годишните си заявления за приходите до 30 юни 2022 година В случай, че едноличен търговец или регистриран аграрни собственик, който се полза като Едноличен търговец, е получил и приходи, които не са свързани с тази му активност, като да вземем за пример от наем, те се заявяват в период до 3 май.

Повече информация за попълване на декларациите и за заплащане на дължимите налози може да се получи на телефона за информация: 0700 18 700 съгласно цената на съответния оператор или в.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР