76 ученици от 16 български града мерят сили днес в

...
76 ученици от 16 български града мерят сили днес в
Коментари Харесай

В Русе започна националното състезание Най-млад строител

76 възпитаници от 16 български града мерят сили през днешния ден в националния кръг от надпреварата „ Най-добър млад строител “, което се организира за първи път в Русе.

Негов хазаин е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “ – Русе, а конкуренцията протича в ОЗК „ Арена “.

„ В строителната специалност вие създавате хубост и функционалност от нищото - застанали пред гладкия терен или стена. Но това, което вършиме с ръцете си, остава и след вас и ви надживява също като творбите на изкуството. Надявам се да сте почерпили ентусиазъм от архитектурата и духа на Русе и да съумеете да го претворите през днешния ден “, сподели кметът Пенчо Милков.

Директорката на ПГСАГ в Русе инж. Камелия Денчева пожела на участниците безстрашие и хъс.

Възпитаниците на другите професионални гимназии в страната ще се състезават в няколко направления- „ Сухо строителство “ за основаването на структура от гипсокартон, „ Мазилки, шпакловки и бояджийски работи “, където участниците могат сами да основат цветовете, с които желаят да работят, „ Облицовки и настилки “ – там комисията ще следи строго за фугирането на плочки, спазването на хоризонталите и вертикалите на слагането им, „ Зидария “, за която състезателите ще работят 2 часа, и „ Геодезия “.

Строителните материали са обезпечени от фирми-дарители, а от Камарата на строителите в България са готови награди за най-хубавите участници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР