75 лева добавка към пенсиите ще дава правителството за всеки

...
75 лева добавка към пенсиите ще дава правителството за всеки
Коментари Харесай

Правителството отпуска добавка от 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

75 лв. добавка към пенсиите ще дава държавното управление за всеки пенсионер, който реши да се имунизира през идващите месеци, и за всеки, който се е ваксинирал с три дози. Мярката разгласи министър председателят Кирил Петков на брифинг в Министерски съвет.

" Позитивният тласък " (по думите на министър-председателя) стартира да работи от началото на януари и ще продължи до 30 юни.

Надеждата е до февруари да се имунизират 30 000 души, което би облекчило лечебните заведения осезаемо, уточни той. Разговаря се с всички джипита, с цел да обяснят на пациентите, че имунизациите са задоволително безвредни и са най-хубавият вид за отбрана против пандемията. Това е доброволна мярка и всеки има отговорност върху личното си здраве, безапелационен бе Петков.

Носим обаче и социална отговорност - дали ще са претъпкани лечебните заведения и държавният бюджет ще изхарчи доста средства. Време е да създадем България не страната с най-ниска имунизация, а естествена европейската страна, прикани министър председателят.

Има огромна заплаха новият вид Омикрон на вируса да пристигна в България в средата или края на януари, а приоритет на българското държавно управление е да няма толкоз огромна смъртност от ковид, да има облекчение на лечебните заведения и да защитим възрастните хора, които са в най огромен риск, бяха още неговите претекстове.

Петков напомни още, че е почнала и нападателна акция против за митовете за имунизацията, защото България продължава да бъде страната с най-ниско равнище на имунизация. По думите на премиера и всяка последваща вълна да има лимитирани върху бизнеса, както и децата да не вървят на учебно заведение.
 Дават по 120 лева в допълнение на всички пенсионери
Дават по 120 лева в допълнение на всички пенсионери

Това ще се случи в интервала сред 8-22 ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР