720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския

...
720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския
Коментари Харесай

Илин Димитров: Чуждестранни инфлуенсъри ще рекламират туризма в България

720 хиляди лева са отделени за рекламна акция на българския туризъм с задгранични инфлуенсъри. Това сподели пред Нова телевизия министърът на туризма Илин Димитров. Става дума за задгранични инфлуенсъри, които ще посетят страната ни и ще я показват в своите обществени канали. Има социална поръчка и за български инфлуенсъри, с които към този момент се работи. Един от тях е фотографът, станал прочут около коментара на Илон Мъск за Белоградчишките скали.

“Трябва да подхождаме по-иновативно и да използваме всички цифрови канали ”, безапелационен е Димитров.

Нужните средства за добра рекламна акция, която да разпространява туризма нас, са 90 млн. лв., пресметна министърът. “Когато стартираме да посрещаме по 15-20 млн. души, тогава тези пари ще се усилват ”, уточни той. “Всеки един лев, който влиза за туризъм в България, се умножава по 2.3 до 4 пъти в икомиката ни, изясни Димитров.

По думите му българите са преоткрили страната ни като туристическа дестинация.

“Имаме доста положителни триумфи в СПА туризъм. Там, където спа туризмът е развъртян, няма сезонност. България е на второ място в Европа по минерални извори ”, разяснява той. “Преди няколко седмици беше признато виненият туризъм да бъде част от нематериалното културно завещание на България. До 1-2 седмици ще бъдат поставени и табелите от АПИ. Заедно с Министерството на културата за направени 12 винени маршрута ”, добави още Димитров.

Според последни данни през 2019 година - последната пред Коронавирус година - е имало 3 млн. 800 хиляди регистрации на български туристи. Тази цифра обаче се е нараснала през 2022 година - над 4 млн. и 200 хиляди

“Не единствено, че са преоткрили България, само че и броят им се усили тогава, когато всичко е отворено и може да се пътува свободно ”, сподели Димитров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР