70000 евро достигна цената на селските къщи в провинцията. Във

...
70000 евро достигна цената на селските къщи в провинцията. Във
Коментари Харесай

Вадим по 70 хил. евро за селска къща с две спални в провинцията

70000 евро доближи цената на селските къщи в провинцията. Във Великотърновско да вземем за пример най-вече се търсят жилища с най-малко две, че и три спални. Новите им притежатели желаят те да са с дворна повърхност сред 800 и 1000 кв. м.
А цените на сходни къщи варират сред 50 000 и 70 000 евро.
Брокери описват, че на максимален интерес се радват жилищата, които костват под 50 000 евро и нямат потребност от огромни поправки. По думите им парцели на село купуват най-вече хора, които не желаят да се занимават с майстори.
Освен от нужния ремонт цените зависят и от съществуването на обзавеждане и цялостно съоръжение, както и от това дали къщата е част от затворено населено място с спомагателни услуги за притежателите и техните посетители, написа „ Монитор “.
Старите къщи край София са налични и за хора с по-ниски приходи, като цената им варира от 50 хиляди до 130 хиляди евро. В околните села до София обаче като Мировяне, Мрамор, Доброславци, Кубратово и Волуяк за остаряла къща в неприятно положение към този момент желаят най-малко 80 хиляди евро. “Има клиенти, търсещи първокласни парцели на по-високи цени, само че там парцелите понижават още повече и сега съвсем няма предлагане”, разяснява брокерът на парцели Калоян Ганев. Отчита също, че сега има едва търсене на имоти за строителство.
Скок в цените на парцелите и по Черноморието, купуваме за по 1000 евро на кв.м
Забелязва се и тренд за изместване на интереса към къщи от южното към северното Черноморие. Търсят се селски къщи наоколо до морето на цени сред 50 000 евро и 70 000 евро. Интересът към селските къщи не е краткотрайно събитие, подбудено от ковид, а ще се резервира и като наклонност и през идващите години, предвиждат брокери. Това докара до бързото привършване на най-хубавите парцели, в това число и на такива, които дълго време не можеха да намерят своя нов притежател. Дефицит на качествените селски парцели поради огромното им търсене се следи в съвсем всички райони на страната, разясняват брокери.
„ Пазарът е много обран и има дефицит на качествени и хубави парцели. Разбира се, не престават да се избират селата с комфортни транспортни връзки с града, съществуването на първокласен интернет, магазини, аптека и др”, изясни Калоян Ганев представен от „ Янтра през днешния ден “.
Статистиката сочи, че междинната цена на купените селски къщи през 2020 година е била 41 500 евро, до момента в който през предходните години е била към 20-25 хиляди евро, демонстрират данни на компания за недвижими парцели. Причината за това не е единствено повишаването на парцелите, а насочването на купувачите към по-хубави парцели, които оферират опция за обитаване през всички сезони на годината.
Стремежът към уединениe и по-голяма автономия поддържа висок интереса към къщи в южните региони на София, покрай Витоша.
Запитванията са както за независими къщи, по този начин и за редови къщи част от комплекс. Бюджетите на клиентите за този вид парцели са почти 320 000 - 345 000 евро според от местоположението и площта, изясняват брокери.
Близо 60% от купувачите, търсещи да закупят жилище ново строителство, избират да имат баня към всяка спалня, сочи изследване на огромна компания за недвижими парцели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР