7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разказа за

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разказа за
Коментари Харесай

Хамилтън: Психологическата битка с Фетел беше тежка

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън описа за “психологическата борба ”, която води със Себастиан Фетел в годините, когато германецът караше за Ферари и беше кандидат за международната купа. Точно това съществено опълчване е довело до пораждането на специфична връзка сред тях, учредена на взаимно почитание.

Хамилтън и Фетел имат общо 11 трофеи във Формула 1 и сега по-възрастен от тях измежду настоящите водачи е единствено Фернандо Алонсо. Фетел се отдръпва от спорта в края на годината и сезон 2023 ще е първият от 2007 насам, в който двамата няма да се състезават един против различен.

“Между нас има взаимно почитание, ние водехме доста тежки борби един против различен, тъй че е мъчно да бъдем другари, след такива оспорвани дуели, изключително когато не ги печелиш - изясни Хамилтън пред списание Racer. - Психологическата борба в такива случаи е тежка, по този начин беше и с Фетел. ”
 Фетел в никакъв случай не е бил покрай завръщане в Ред Бул след раздялата с Ферари Фетел в никакъв случай не е бил покрай завръщане в Ред Бул след раздялата с Ферари
Все отново, Хамилтън и Фетел са съумели до стигнат до етапа, в която могат да се нарекат другари.
 Хорнър: Хамилтън в никакъв случай не е признавал уменията и гения на Макс Хорнър: Хамилтън в никакъв случай не е признавал уменията и гения на Макс
“Ние преодоляхме всичко това и сме положителни другари - удостовери британецът. - Мисля, че това ще продължи да се развива с времето и в бъдеще ще ставаме все по-добри и близки другари, признателен съм за това. В предишното със Себ направихме някои страхотни надпревари и аз се гордея с него, с това по какъв начин пази позициите си и по какъв начин приказва намерено. Нямам подозрение, че каквото и да прави в бъдеще Себ, той ще си остане подобен. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР