7 години по-късно Майорка отново ще играе в елита на

...
7 години по-късно Майорка отново ще играе в елита на
Коментари Харесай

"Майорка" се завърна в Примера дивисион

7 години по-късно " Майорка " още веднъж ще играе в елита на Испания. Футболният клуб от едноименния остров трябваше да наваксва закъснение от 0:2 от " Депортиво " Ла Коруня. В последна сметка тимът победи с 3:0 с голове на Анте Будимир (21-ата минута), Салва Севийя (62-ата минута) и резервата Абдон (82-ата минута).

Стадионът в град Палма се пукаше по шевовете от почитатели на " Майорка ", които имаха вяра в триумфа на своите любимци. На трибуните беше и тенис първенецът Рафаел Надал. Той не спираше да поддържа футболистите на треньора Винсенте Морено.

Мачът беше под напрежение, което кореспондира с неговата значимост, а нарушаванията бяха постоянно срещани. В последна сметка попаденията бяха единствено във вратата на гостите. Те от своя страна имаха късмет също да осъществят гол, който да им донесе класиране, само че не съумяха.



Така " Майорка " се завърна в елита, откакто изпадна пред сезон 2012/2013. Тимът даже стигна до третото равнище на испанския футбол през сезон 2017/2018. Най-доброто показване на отбора в Примера е 3-то място от сезони 2000/2001 и 1998/1999. Отборът е притежател на Купата на краля от 2003 година и победител в шампионата за Купата на носителите на купи (предшественик на Лига Европа) от 1999 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР