67-мо ОУ Васил Друмев се стреми да предлага нови възможности

...
Коментари Харесай

ИТ компания дари лаптопи на столично училище


67-мо ОУ Васил Друмев се стреми да предлага нови благоприятни условия за развиване на децата. Дарението на Инспирит поддържа учебното управление в тази посока.
(снимка: Инспирит)

12 л аптопа получиха деца и учители от столичното 67-мо ОУ Васил Друмев като подаяние от консултантската компания Инспирит, част от която е и образователният център SQL Master Academy.

В последните 10 години учебното заведение работи най-вече по стратегия за интеграция на ромски деца, като предпочитано се развиват музиката и спортът, само че освен. Училището се стреми непрестанно да предлага нови благоприятни условия за децата и точно това е задачата на Инспирит – да поддържа учебното управление в тази посока, да му помогне да покаже нови хоризонти на учениците.
още по темата
Благодарение на дарението, децата ще имат късмет да научат нови компютърни умения, ще могат да се допрян до специалностите на бъдещето, подчертаха от компанията.

„ Придобиването на познания и умения за работа с компютърна техника е бъдещето на все по-дигитализиращия се свят. Направеното подаяние ще даде опция на нашите възпитаници освен да получават образователни познания, само че и да са конкурентни в бъдеще на пазара на труда ”, показа Галина Велинова – Христова, шеф на 67-мо ОУ.

Дарението беше направено персонално от екипа на Инспирит, който посети учебното заведение и зарадва децата през тази образователна година. На срещата децата демонстрираха извънреден интерес към специалността на консултантите и задаваха десетки въпроси.

„ Убедени сме, че когато [децата] имат по-добри условия, ще могат да реализират повече! В 67-мо бяхме наградени с топло посрещане, любопитни и будни детски очи и това ни убеди, че сме взели вярно решение! ”, сподели Маргарита Наумова, CEO на Инспирит.

Екипът на компанията се надява, че е запалил интереса на учениците към една по-различна специалност, а учителите безспорно ще им оказват помощ да продължат да се интересуват и развиват в тази област.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР