66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката

...
66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката
Коментари Харесай

Галъп разкри: Ето какви са очакванията към ротацията

66,4% от пълнолетните българи не чакат обилни промени в политиката на новото държавно управление след ротацията, а 18% чакат. Останалите не могат да дефинират.

Това сочат националнопредставителни данни на „ Галъп интернешънъл болкан “ особено за Българската национална телевизия от проучване, извършено сред 11 и 19 януари „ лице в лице “ измежду пълнолетните българи. Данните бяха оповестени във вчерашната емисия „ По света и у нас “ и бяха коментирани от Първан Симеонов в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия 1.

Любопитното е, че всички съществени електорати са на мнение, че огромни промени надали ще има като се изключи този на ГЕРБ. Там мненията са поделени. Явно част от последователите на поемащата ръководството групировка в действителност биха желали да видят промени.

Междувременно, рутинният мониторинг на „ Галъп интернешънъл болкан “ дали държавното управление би трябвало да подаде оставка и да се отиде на предварителни избори демонстрира, че сходни вероятности не се употребяват с поддръжка измежду болшинствата: 34,2% са „ за “ оставка, само че 41,4% са „ срещу “. Останалите се двоумят. Данните бяха излъчени и в предаването „ Референдум “.

Явно няма възторг към това държавно управление, само че има и отвращение за нова политическа неустойчивост. Избори в този момент пък наподобяват напълно нежелани. 30,9% са „ за “, на 48,4% „ срещу “. Останалите се двоумят. Агенцията следи тези индикатори месец след месец и към този момент те демонстрират по-скоро отмалялост от непрекъснатите политически промени и избори в миналите няколко години.

Доверието в държавното управление обаче остава ниско: 22,2% имат, само че 67,7% нямат доверие. Останалите не могат да дефинират. Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, даже и да не е изключение. И демонстрира, че има сериозна ниша за други възможности.

Изследването е извършено сред 11 и 19 януари 2024 година измежду 807 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР