65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат

...
65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат
Коментари Харесай

Вижте какви нови капани дебнат провинили се шофьори по пътищата

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по мрачно, разгласи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тематика "Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост ".
По думите му колите са преоборудвани неотдавна и към този момент са на терен, където наблюдават за спазването на правила в тъмната част на денонощието, написа "Монитор ".
Както стана ясно при започване на годината, мобилните камери нямаха опция да снимат, когато на открито е мрачно. Това можеха само стационарните устройства. Патрулките към този момент са разпределени из всички регионални дирекции в страната, сподели Рановски, представен от "Монитор ".
С цялостно съоръжение за тестване на дрогирани водачи са и всички коли на Пътна полиция, защото цифрата на използвалите опиати се увеличавала непрекъснато.
От началото на годината са хванати близо 2600 дрогирани водачи, като най-вече са на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас - 379. Там цифрата скача главно през лятото поради близостта на огромните приморски курорти и многото туристи. Очаквало се напълно скоро, при съществуването на задоволително средства, да бъдат закупени още проби за опиати.
С последната въведена смяна пък водачите, за които се откри, че са използвали дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си проучване в болничното заведение. При негативен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР