62-годишен мъж е настанен в тежко състояние в болницата в

...
62-годишен мъж е настанен в тежко състояние в болницата в
Коментари Харесай

,,Скача ми по ребрата, 11 са счупени. Три дни ме би, едва дишах“: Проговори мъжът, пребит от адвокат

62-годишен мъж е настанен в тежко положение в болничното заведение в града. Той е с 11 счупени ребра, пребит от мъж, който подслонил и на който желал да помогне.
Любомир Стойков живеел самичък в апартамент. Злоупотребявал с алкохола, съгласно съседите му, само че бил мирен човек. Преди към седмица приютил мъж, който в Петрич се представял за юрист. Той бил в затруднено състояние и по тази причина потърсил помощ, а Стойков му подал ръка.
„ През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лева и карта, в която бяха останали към 100 лева – взе ги и тях. И стартира: „ Трябват ми незабавно 50 лева ”, изяснява потърпевшият в ефира на Нова.
Постепенно обаче мъжът почнал все по-агресивно да търси пари. И когато Стойков спрял да му дава, тъй като нямал, пристигнало и насилието. В началото единствено вербално, само че скоро по-късно и физическо.
„ Започна непрекъснато да ме бие – два, три, четири дни. Попитах го още ли, тъй като към този момент не мога да вдишвам. „ А не можеш? ”, отвърна той. Ще ми намериш пари. Е от кой, попитах го, да ти намеря ”, добавя пострадалият.
Три следващи дни Стойков бил пребиван у дома от госта си. В неделя юристът още веднъж питал за пари и като не получил освирепял. „ Дръпна ме от леглото – на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата ”, описа той.
Стенанията на мъжа дочува негов комшия. „ Ако не беше синът ми, щеше да го остави на място. Счупил му е 11 ребра. Синът ми го е усетил и се е качил горе и ги е разтървал ”, уточни комшия на пребития мъж.
На стълбището обаче битката с юриста траяла. Той бил в несъответстващо положение, изпаднал в положение на дива гняв. Хванал се за парапета и не желал да напусне жилището на жертвата си. Тогава пристигнали служителите на реда и задържали причинителя.
Любомир Стойков по неотложност бил признат в болница – със счупени ребра, фрактури на кости и хематоми. „ 11 счупени ребра не могат да се случат постоянно. Доколкото ми споделиха, побойникът е скачал върху гръдния му панер. Това са недоказуеми неща – едно е да ти кажат, друго е да е истина ”, разяснява лекуващият доктор доктор Орлин Кючуков.
Мъжът е и с кръвоизлив в белия дроб и лекарите не желаят да дават никакви прогнози. Извършителят е прочут в Петрич с буйния си манталитет. Според осведомени той е посягал на роднините си и с никого от тях не бил в положителни връзки.
Адвокатът сега е с мярка за задържане за 72 часа. Прокуратурата обаче желае той да остане за непрекъснато в ареста. Повдигнато му е обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР