61-годишният турски гражданин е обвинен, че при управление на лек

...
61-годишният турски гражданин е обвинен, че при управление на лек
Коментари Харесай

Започва делото срещу Фарук Бекташ, убил съпрузи мотористи

61-годишният турски жител е упрекнат, че при ръководство на лек автомобил "Мерцедес " e нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и е предизвикал по несъобразителност гибелта на съпрузите Таня и Бойко Бойкови, оповестиха от прокуратурата.

Жестоката злополука стана на 24 юли 2016 година Фарук Бекташ блъсна 51-годишната Таня и 54-годишния Бойко, които пътуваха с мотор за Австрия на посетители на сина си Владимир. Двамата починаха на място . При огледа бе открито, че турчинът, пътуващ от Германия за Турция, е навлязъл в лентата за насрещно придвижване на завой.

Бекташ беше арестуван, само че няколко дни по-късно бе пуснат под домакински арест от съда и избяга от България. Първоначално той бе разгласен за общодържавно търсене, а след това бе издадена и Европейска заповед за арест.

Днес - 15 месеца след случая, двойният палач към момента е в неопределеност . Затова и процесът против него ще е неприсъствен, посочи пред Дир.бг наблюдаващият прокурор по делото Красимир Дерменджийски от Софийската окръжна прокуратура.

Фарук Бекташ се търси с алена бюлетина от Интерпол, а у нас юристите му са се отказали от отбраната му и той ще бъде защитаван от длъжностен юрист.

Предстои Софийският областен съд да дефинира дата за началото на процеса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР