61-годишният Ърнест Лий Джонсън е прекарал почти половината от живота

...
61-годишният Ърнест Лий Джонсън е прекарал почти половината от живота
Коментари Харесай

Убиец с разтърсващи предсмъртни думи преди екзекуцията си в САЩ, която чакаше 27 години

61-годишният Ърнест Лий Джонсън е прекарал съвсем половината от живота си зад решетките. През 1994 година той нападнал магазин покрай дома си в Южна Каролина, Съединени американски щати.

Той умъртви трима души с изключителна свирепост и скри тялото им в хладилното поделение. След това Джонсън открадна парите от касата и ги похарчи за опиати. Той беше бързо задържан и наказан на гибел.



След 27 години присъдата въпреки всичко бе изпълнена, написа Lad Bible. Преди това на нарушителя беше разрешено да поръча последната вечеря - той избра бърза храна с хамбургери, пържени картофи и два млечни шейка. И тогава той се обърна към всички, като написа последните думи, което накара мнозина да се усещат неловко.

"Много скърбя, че направих това. Обичам всичките си другари и семейство. Благодаря на юристите за всичко, което са създали. Чувствах любовта им, като че ли им бях безценен. На всички, които се помолиха за мен, желая да благодаря. Ако ме екзекутират, знам къде ще отида - в парадайса. Защото помолих за амнистия. Господ обича всички, " сподели Ърнест Лий Джонсън.



Много организации и даже папата се пробваха да спасят нарушителя от смъртното наказване - и всичко това заради необикновените условия към Джонсън. Той е роден с FAS, фетален алкохолен синдром, който поражда, когато майката пие алкохол по време на бременността. Това заплашва с физически и душевен увреждания, измежду които има проблеми с контрола на гнева и умствена назадничавост. Такива хора би трябвало цялостен живот да бъдат придружавани от обществени служащи и лекари. И откакто през 2008 година част от мозъка му била отстранена заради израстък, Джонсън се трансформирал в дете.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР